Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP’ta ekonomi konuşuldu

Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, ülke ekonomisinde büyüme ve değer artışının tarım, sanayi ve teknolojide atılacak somut adımlarla gerçekleşebileceğini aktardı.

Eklenme Tarihi
09.02.2017
Okunma Sayısı
4449 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, ülke ekonomisinde büyüme ve değer artışının tarım, sanayi ve teknolojide atılacak somut adımlarla gerçekleşebileceğini aktardı. 

Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt KOP İdaresi Başkanlığı'nda düzenlenen ‘Türkiye Ekonomisi ve Gelişmeleri’ adlı söyleşi programına katıldı. Türkiye Ekonomisinin zorlu bir süreçten geçtiğini aktaran Bozkurt, ekonomik normların iyileştirilmesinin tarım, sanayi ve teknolojide atılacak somut hamlelerle olacağını ifade etti. Ülke ekonomisinin gelişmesi ve ilerlemesi için ilk önce bireylerin kendini yönetecek güçte olması gerektiğini belirten Bozkurt "Şuan insanlık tarihinde daha önce hiç görülmemiş bir değişim yaşanıyor. Teknoloji çağındayız ve dünyaya yön veren en büyük güç teknoloji. Teknolojik anlamda realist adımlar atılarak gelişmelere ortak olmamız gerekiyor" diye konuştu.


Bununla doğru orantılı olarak yapılması gereken şeyler olduğunu aktaran Bozkurt, “Bir ülkenin ekonomisini belirleyen ve yön veren altı perspektif var. Küresel ekonomik güçler ve devletler en önemlisi. Bu ülkelerle ilişkiler yapılan hamleler ülkenin her anlamda kaderini tayin etmekte. Daha sonra Bölgesel güçler ve çıkarlarıdır. Etrafımızda bulunan ülkelerle yapacağımız ya da yaptığımız olumlu ya da olumsuz her proje ülke ekonomisine ve siyasetine büyük yön vermekte. Bunları başarabildikten soma dünyada rekabet edilebilir teknolojiyi üretmemiz gerekiyor. Türkiye'nin gelişimi için teknolojik gelişim şart. Ülkenin ihracatındaki değeri ancak teknoloji ile artırabiliriz. Bir başka etken ise tarım ve teknoloji. Ülkemizde tarım ve sanayi çok büyük bir sorun. Bu sorunun en büyük nedeni devlet politikaları değil insanlar. Yöneticilerin, üreticilerin ve toplumun gelişim için birlik olması gerekiyor. Bu zamana kadar bu birlikteliği sağlayamadığımız için faaliyetler sınırlı kaldı. Son olarak ise rekabet edilebilir ölçek ve üretim anlayışı gerekiyor. Buda eğitimle mümkün kılınabilir” şeklinde konuştu.

Bu Haber 4449 Defa Okundu.