Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Kırşehir’de KOP Okuyor Projeleri Protokolleri İmzalandı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Bölgesindeki okuma kültürünün arttırılması ve alışkanlığının geliştirilmesi için hayata geçirilen KOP Okuyor Projesi kapsamında Kırşehir’deki 10 projeye 227 bin 175 TL’lik hibe desteği sağladı.

Eklenme Tarihi
13.12.2017
Okunma Sayısı
4293 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Bölgesindeki okuma kültürünün arttırılması ve alışkanlığının geliştirilmesi için hayata geçirilen KOP Okuyor Projesi kapsamında Kırşehir’deki 10 projeye 227 bin 175 TL’lik hibe desteği sağladı.

 

Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP İdaresi, KOP Okuyor projesi kapsamında 2016 yılında başlattığı hibe desteğini 2017 yılında da sürdürüyor. Kırşehir genelindeki kamu kurum kuruluşları ile Ahi Evran Üniversitesinin sunduğu toplam 10 proje hibe desteği almaya hak kazandı.

 

Kırşehir Valiliğinde yapılan toplu protokol imza törenine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, KOP İdaresi Beşeri Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Alper Bilgiç ile proje ortağı kurumların temsilcileri katıldı.

 

“KOP İdaresi’nin Kırşehir’e Katkısı Oldukça Fazla”

Kırşehir’in KOP İdaresi görev alanına dahil edilmesi ile birlikte 2016 yılının sonundan bugüne kadar il için önemli kazanımlar elde edildiğini söyleyen Kırşehir Valisi Necati Şentürk, göletlerin rehabilitasyonu ile vahşi sulamadan kapalı sistem damla sulama sistemlerine geçiş ve Jeotermal konuları başta olmak üzere bugüne kadar 12 milyon liralık bir KOP desteğinin alındığını söyledi.

 

Kırşehir’in İl Özel İdaresi bütçesinin 2017 yılında 55 milyon lira olarak gerçekleşmesinin planlandığını ifade eden Vali Şentürk, “Bütçemize ek olarak ürettiğimiz projeler karşılığında KOP İdaresinden alacağımız tutarın 22 milyon lira olacağı düşünülürse bize ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Kırşehir ölçeğindeki bir ilin bütçesinin yüzde 40’ından fazlasını tek başına KOP İdaresi sağlıyor” dedi.

 

“Kırşehir’de Projeler Yaygınlaşıyor”

KOP İdaresi’nin şehre proje kültürü oluşması yönünde önemli katkıları olduğunu söyleyen Vali Şentürk; “Başkanlığımız ve Başkanımız bize yol gösteriyor, ufuk açıyor ve bizler de bu yolda projelerimizi hazırlıyoruz. KOP Okuyor Projesi kapsamında Kırşehir’den 97 proje başvurusu yapıldı. Şüphesiz ki hazırlanan tüm projelerimiz çok önemli ancak kriterlere uyanlar içerisinden 10 projemiz desteklenmeye değer bulundu ve 227 bin 175 lirası Kırşehir’e tahsis edilmiştir. Belediyemizden, Milli Eğitimden, Sağlık İl Müdürlüğünden başta olmak üzere birçok kurumumuzdan projeler yer almaktadır. Bizi sevindiren yanı her yaş grubundan, kırsaldan ve kentsel kesimden olmak üzere geniş bir yelpazede başvurular var”

 

“Kırşehir’de Projelerle Etkileşim Sağlanıyor”

2016 yılında başlatılan KOP Okuyor Projesinin 2017 yılı yatırım programında da yer aldığını, İdarenin hizmet alanına 2016 yılının son çeyreğinde dahil edilen Kırşehir ve Kırıkkale illerinin bu projeden yararlanamadıklarını hatırlatan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, yeni KOP İlleri için 2017 yılını kapsayan çağrı programına çıktıklarını söyledi.

 

Günümüzde kitaba erişimin daha kolay olduğunu vurgulayan Başkan Bostancı; “Kitaba erişim imkanının artması kitap okuma alışkanlığını ne yazık ki beraberinde getirmiyor. Bu noktada bizler KOP Bölgesinde beşeri sermayenin gelişmesi, kitap okumada bir farkındalık oluşturabilmek amacıyla iki yıldır kısa adı KOP Okuyor olan  ‘KOP Bölgesinde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılması Projesi’ni hayata geçirdik. Bu proje ile öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın okuma, yazma alışkanlığı ve kültürünü artırmayı amaçlıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız kapsamında çağrı programları ile hem proje kültürünü geliştirilmesi, hem de illerin potansiyellerinin belirlenmesini hedefliyoruz. Kırşehir’den gelen projelere bakıldığında kütüphane kurulumları ve mevcut kütüphanelerin geliştirilmesi ön plana çıkıyor. Okuma projeleri ve Başkanlığımızın uyguladığı diğer projeler ile yeni KOP illerimizle etkileşimlerimizin artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu vesileyle destek ve katkılarından dolayı başta Kalkınma Bakanlığımız olmak üzere sayın valimize teşekkür ediyor, projelerin bölgemize ve Kırşehir’imize  hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Konuşmaların ardından Vali Şentürk ve KOP Başkanı Bostancı, il genelinde hazırlanan 227 bin 175 liralık 10 projenin üst protokolünü imzaladı.

 

Protokolde; Kırşehir Belediyesinin “Yunus Gibi Oku(Yorum)”, Ahi Evran Üniversitesinin “Kırşehir Tarihini Okuyor”, Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğünün “Sağlık Güneşinden Mesaj Var”, Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Gençlerimiz Tarihini Okuyor”, Akçakent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Kitap Evi”, Akpınar İlçesi Fatih Sultan Mehmet İlkokulunun “Fatihler Okuyor” ve Dr. Bektaş Türkkanı İlkokulunun “Yemeğimi Yedim, Kitabımı Okuyorum”, Mucur İlçesi Hacı Derviş Rasim Ünsal İlkokulunun “Minik Yazarlar Kütüphanesi” projeleri ile merkez Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulunun “Arkası Yarın”, Öğretmen Ömer Aydın İlkokulunun “Tarihimizi ve Kültürümüzü Okuyoruz” projeleri yer aldı.

Bu Haber 4293 Defa Okundu.