Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP-Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile iş birlikleri artarak devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Başkanı İhsan Bostancı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ederek, üniversite bünyesinde yürütülen KOP projelerini yerinde inceledi.

Eklenme Tarihi
14.03.2019
Okunma Sayısı
2792 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ederek, üniversite bünyesinde yürütülen KOP projelerini yerinde inceledi.

 

Rektör Karakaya, KOP ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile iş birlikleri devam ettiğini vurgulayarak; bundan sonra da çeşitli projelerde işbirlikleri yapacaklarını belirterek Başkan Bostancı'ya destekleri için teşekkür etti. Projelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşme sonunda Prof. Dr. Vatan Karakaya, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’ya günün anısına bir hediye verdi. Ziyaretinin ardından Başkan Bostancı, Ziraat Fakültesini de ziyaret ederek öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

 

Ziraat Fakültesi tarafından 2018 yılında açılan solucan gübresi kursuna katılarak yüksek başarı gösteren ve kursun sonunda KOP İdaresinin destekleri ile solucan gübresi üretimine başlayan Fidan Cantemir’in üretim alanında incelemelerde bulunan KOP İdaresi Başkanı Bostancı, Rektör Yardımcısı Kurt ve beraberindekiler, üretime başlama ve proje sayesinde elde ettiği başarının öyküsünü Fidan Cantemir’den dinledi. Fidan Cantemir, KOP İdaresinin maddi ve üniversitemizin de eğitim desteği ile kendisini geliştirdiğini ve üretime başladığını anlatan Cantemir, üniversitemiz ile KOP Başkanlığına kendilerine gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

Akpınar ilçesinin ardından Davulağıl Tesislerine geçerek üniversitenin solucan gübresi uygulama alanında incelemelerde bulunan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, projenin yürütücüsü Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Şüheyda Hepşen Türkay’dan projenin son durumu hakkında bilgiler aldı.

Bu Haber 2792 Defa Okundu.