Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölge Kalkınma Programı Karaman’da Tanıtıldı

KOP Bölgesinin 2021-2023 yılları arasını kapsayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yürürlüğe giren KOP Bölge Kalkınma Programı; valilik, kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli şekilde düzenlenen toplantıyla Karaman’da tanıtıldı.

Eklenme Tarihi
11.09.2021
Okunma Sayısı
1110 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Bölgesinin 2021-2023 yılları arasını kapsayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yürürlüğe giren KOP Bölge Kalkınma Programı; valilik, kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli şekilde düzenlenen toplantıyla Karaman’da tanıtıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını oluşturan; Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinin 2021-2023 yılları arasını kapsayacak KOP Bölge Kalkınma Programı, Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısı ve KOP Destekleri Bilgilendirme Çalıştayı ile duyuruldu.

 

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ile Vali Yardımcıları, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı programda, 2014-2018 yılları arasında yürütülen KOP Eylem Planı hakkında genel değerlendirmeler aktarılırken, 2021-2023 yılları arasını kapsayacak olan KOP Bölge Kalkınma Programı hakkında bilgiler verildi.

 

“Karaman’ın Kalkınmasında KOP İdaresinin Payı Çok Büyük”

“KOP Bölgesinin ve Karaman’ın kalkınmasında büyük paya sahip olan KOP İdaresi tarafından düzenlenen KOP Bölge Kalkınma Programı ve Bilgilendirme Çalıştayı’nın, Karaman ve bölgemiz için önemli kazanımları beraberinde getireceğine inanıyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Mevcut kaynakların akılcı ve stratejik yatırımlara dönüştürülmesi, küresel ölçekte rekabet gücünün arttırılması iki binli yıllardan itibaren çok daha önemli hale gelmiştir. İllerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle bölgelerin kalkınmasını hızlandırmak üzere faaliyete geçirilmiş olan Bölge Kalkınma İdareleri ve Kalkınma Ajansları, bölgelerin potansiyelini ve rekabet gücünü ortaya koyan çalışmalar yürütmekte, kalkınma hedeflerine finansal destek sağlamakta ve bölge insanının refah düzeyinin yükseltilmesine yönelik projeler üretmektedir. 2011 yılında kurulmuş olan Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresince 2011 yılından bu yana İlimiz sınırlarında uygulanan 348 projeye yaklaşık 201 milyon TL ödenek tahsis edilmiş ve projeler ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla uygulanmıştır. Bu projeler içerisinde en büyük payın, yaklaşık 143 milyon TL ile sulama projelerine ayrılmış olduğu görülmektedir. Bunun yanında, İçme Suyu Destek Projeleri, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi, Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi, Gönül Havzası Projesi, Enerji Verimlilik Merkezi Projesi, KOP Okuyor Projesi, Entegre Turizm Uygulamaları ve diğer Kültür-Turizm Projeleri kapsamında yürütülen çalışmalar, İlimizin kalkınması yönünde önemli yararlar sağlamıştır. Pandeminin sosyo-ekonomik yapıya olan olumsuz etkilerinin azaltılmasında (SOGEP) Sosyal Gelişim Programlarının önemli faydalar sağladığı gözlenmektedir. Bütün bu özverili çalışma ve destekler için KOP İdaresi Başkanımızın şahsında KOP İdaresinin değerli mensuplarına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’in “KOP İdaresi Bölge Kalkınma Programı tanıtımı ve KOP İdaresi Desteklerine” dair yaptığı genel sunumun ardından programın ilk bölümü KOP İdaresi koordinatörleri tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme sunumları ile sona erdi. Öğleden sonraki çalıştay programında ise ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla “Sulama”, “Tarım”, “Kültür-Turizm-Soysal” ve “Sanayi-Enerji” olmak üzere dört grupta bölgenin ihtiyaç, sorun ve öncelikleri ile KOP İdaresinden beklentilerini ele alındı.

Bu Haber 1110 Defa Okundu.