Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesi Sosyal Gelişim Merkezleri Bakanlardan Tam Not Aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen KOP Sosyal Gelişim Merkezleri, şehir ziyaretlerinde bulunan Bakanların uğrak yeri oldu.

Eklenme Tarihi
28.02.2019
Okunma Sayısı
3222 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen KOP Sosyal Gelişim Merkezleri, şehir ziyaretlerinde bulunan Bakanların uğrak yeri oldu.

 

KOP İdaresi tarafından yürütülen “KOP Sosyal Gelişim Projesi” (KOPSOGEP) kapsamında toplumun içinde bulunduğu yoksulluk ve göç gibi olgulardan kaynaklanan sorunlarını gidermek, özel politika gerektiren kesimlerin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak, toplumsal bütünleşmeyi güçlendirmek ve kalkınma sürecini hızlandırmak amacıyla finanse edilen sosyal içerme, mesleki gelişim, kültür sanat ve spor faaliyetleri yürütülen projeler Bakanların şehir ziyaretlerinde uğrak verdiği alanlar arasında yerini aldı.

 

Kırşehir KOP Sosyal Gelişim Merkezi Bakan Selçuk’tan Tam Not Aldı

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kırşehir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, KOP İdaresi tarafından finanse edilen Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırşehir KOP Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının en üst katında 400 metrekarelik alanda faaliyet gösteren KOP Sosyal Gelişim Merkezi’ndeki Kodlama Eğitimi, Robotik Eğitimi, Zekâ Oyun Atölyeleri ile Ahşap ve Hobi Eğitimi, Drama Eğitimi, Ebru Eğitimi, Okul Öncesi Oyuncak Eğitimi, Düşünme Eğitimi ile Astronomi Eğitim Atölyelerini tek tek gezerek kursiyer ve yetkililerden bilgiler aldı. 2 bin öğrenci ile 250 veli ve 100 göçmenin faydalanacağı Kırşehir KOP Sosyal Gelişim Merkezi’ne Bakan Selçuk tam not verdi.

 

Sağlık Bakanı Koca, Cihanbeyli KOP Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Hizmete Açtı

İl ziyaretlerinde Pazartesi gününü Konya’da ayıran Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yine KOP İdaresi tarafından finanse edilen ve Cihanbeyli Kaymakamlığı tarafından yürütülen ‘Cihanbeyli KOP Engelsiz Yaşam Merkezi’ni törenle hizmete açtı.

 

Cihanbeyli ilçesinde özel gereksinimleri olan tüm engelli bireyler ile ailelerine yönelik eğitimlerin verileceği, sosyal etkinliklerin düzenleneceği merkezi hizmete açın Bakan Koca’ya burada KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Milletvekilleri ve kalabalık bir davetli topluluğu eşlik etti. Engelli bireyler ve aileleri için bir yaşam merkezi halinde dizayn edilen Cihanbeyli KOP Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli birey ve ailelerine yönelik eğitim, akademik, sanatsal beceri ile psikolojik destek ve sosyalleşme imkânları sağlanacak. Merkezde; Müzik, El Sanatları, Resim, Zekâ Oyunları Atölyeleri ile Psikolojik Destek, Duygu Bütünleme, Temel Yaşam Becerileri Odaları, Kütüphane ve Engel Tanımayanlar Salonu bulunuyor.

Bu Haber 3222 Defa Okundu.