Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Kırşehir’de Toplandı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 13 üniversitenin iş birliğiyle oluşan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) üst kurul toplantısı Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde Kırşehir’de gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi
22.09.2020
Okunma Sayısı
1940 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

UNİKOP Üst Kurul Toplantısı Kırşehir’de Yapıldı

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 13 üniversitenin iş birliğiyle oluşan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) üst kurul toplantısı Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde Kırşehir’de gerçekleştirildi. Rektörler, toplantı öncesinde Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın öncülüğünde düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı.

 

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın dönem başkanlığında üniversitenin senato salonunda gerçekleştirilen toplantıya KOP İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zekeriya Mızrak ile rektör yardımcıları ve UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt katıldı.

 

Uzaktan Eğitimin Ölçme Yöntemini ve Güvenliğini Geliştirmeliyiz

Yaşanan pandemi nedeniyle uzaktan eğitim faaliyetlerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Dönem Başkanı Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, UNİKOP üyesi üniversiteler olarak pandemi sürecinde oluşturdukları ortak akılı bilgiye çevirdiklerini en sonunda ise iradeye dönüştürdüklerini söyledi. Uzaktan eğitimde en belirsiz tarafın ölçmenin güvenliği olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, dünyada da henüz bu konuya tam olarak çözüm bulunamadığını dile getirerek, Stratejik Planlama Kurulunda bu konunun tartışılmasını ve sınav dönemi sonuna kadar bazı çözüm önerilerinin oluşmasını önemsediklerini belirtti.

 

UNİKOP Faaliyetlerini Online Yapabiliriz

Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, üst kurul üyesi Rektörlere kısa bir sunum yaparak UNİKOP Dönem Başkanlığı süresince gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Pandemi nedeniyle bazı faaliyetleri ertelediklerini dile getiren Kurt, bir takım faaliyetleri pandemi nedeniyle ertelemek yerine online olarak yapabileceklerini, UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Üyeleri olarak yapılacak istişare toplantıları sonucunda bu konuya netlik kazandırabileceklerini vurguladı.

 

Üst Kurul Toplantısının öncesinde KOP İdaresi Başkanı Tongur ve Üniversite Rektörleri, Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın başkanlığında Ağalar Konağı Kültür Evinde düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamalarına katıldı.

 

Ahilik Haftası Etkinliklerimizi Büyük Bir Özenle Gerçekleştiriyoruz

Ahilik teşkilatının merkezinin Kırşehir olduğunu, Ahiliğin prensiplerini gelecek nesillere aktarmak, teşkilatın kurucusu olan Ahi Evran-ı Veli’yi anmak üzere her yıl Ahilik Haftası etkinlikleri düzenlediklerini söyleyen Vali İbrahim Akın, yaşanan pandemi nedeniyle etkinlerin bazılarını kalabalık oluşturmayacak şekilde ve büyük bir özenle gerçekleştirdiklerini “Siz değerli rektörlerimizi Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında şehrimizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Sizlerin gözünden Ahiliği değerlendirip ahiliğe dair görüşlerinizi almak bizim için çok önemli. Önümüzdeki dönemlerde umarım daha sağlıklı etkinlikler gerçekleştirebiliriz.” dedi.

 

Çırağı Olmadığınız İşin Ustası Olamazsınız

Ahilik teşkilatının kalkınmaya olan etkilerini dile getiren KOP İdaresi Başkanı Halil İbrahim Tongur, Ahiliğin “Çırağı olmadığınız işin ustası olamazsınız” düsturu ile ortaya çıkan bir teşkilat olduğunu hatırlattı. Ahiliğin üzerinde konuşulan ilkeleri ile günümüze ışık tutacağına inandığını söyleyen Tongur: “Her alanda olduğu gibi kalkınma alanında da projelerin sürdürülebilirliği açısından Ahiliği ortaya koyduğu disiplinin maddi ve manevi değerlerini yaşattığımızı düşünüyorum. Usta, kalfa, çırak ilişkileri hâlâ devam ediyor ve bu ilişkilerin kalkınma ile birlikte sosyal ilişkilere de olumlu yansıdığını düşünüyorum. İnsan hayatına dokunan her şey faydalıdır. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği de Ahilik açısından bakıldığında önemli bir birlikteliği ifade ediyor. Hem eğitim açısından hem de birlikte gerçekleştirilebilecek projeler açısından her yıl bir araya gelerek ortak çalışma kültürünün ile Ahilik modelini UNİKOP olarak yaşatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bu Haber 1940 Defa Okundu.