Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi Bölgenin Önceliklerine Uygun Yenilikçi Projeleri Destekleyecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, 2020 yılı Mali Destek Programları kapsamında hayata geçirdiği ‘KOP Proje Havuzu’ bölge illerinde gerçekleştirilen tanıtım toplantıları ile anlatıldı. Bölgenin önceliklerine uygun, yenilikçi projeler oluşturulan proje havuzunda toplanacak.

Eklenme Tarihi
17.01.2020
Okunma Sayısı
2790 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Proje Havuzu Sistemini Tanıtıldı

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, 2020 yılı Mali Destek Programları kapsamında hayata geçirdiği ‘KOP Proje Havuzu’ bölge illerinde gerçekleştirilen tanıtım toplantıları ile anlatıldı. Bölgenin önceliklerine uygun, yenilikçi projeler oluşturulan proje havuzunda toplanacak.

 

İlk olarak, Konya’da İdarenin Büyük Selçuklu Konferans salonunda başlayan ardından sırası ile Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale’de gerçekleştirilen ‘KOP Proje Havuzu’ tanıtım toplantıları proje yürütücülerinden büyük ilgi gördü. KOP Sosyal Projeler kapsamında KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi (KOP Okuyor) ve KOP Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) ile KOP Tarım Projeleri başlığı altında KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) ve KOP Kırsal Kalkınma Programına (KOP KIRSAL KALKINMA) yönelik aynı ilde iki farklı salonda eşzamanlı gerçekleştirilen toplantılara Valilikler, Belediyeler, Kaymakamlıklar, İl Özel İdareleri, Kamu Üniversiteleri, Tarım ve Orman Müdürlükleri, Emniyet Müdürlükleri, DSİ-Orman Bölge ve Şube Müdürlükleri, kamu adına görev yapan Araştırma Kuruluşları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, İl ve İlçe Müftülükleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden üst düzey katılımlar gerçekleşti. KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Tarımsal Kırsal Kalkınma Koordinatörü Ümit Yorgancılar, Beşeri Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatör Yardımcısı Mustafa Digilli, proje uzmanları Süleyman Armağan, Ahmet Rasih İnciman, Hakan Çam ve Eylül Kanbur ile Mali Uzman Oktay Kanat’ın yer aldığı tanıtım toplantılarında, proje yürütücülerine illerin öncelikleri ve başvuru süreçleri hakkında bilgiler aktarıldı.

 

“Karşılaştığımız Yoğun İlgi Doğru Yolda Olduğumuzun Göstergesi”

KOP Bölgesinin gelişen ve değişen ekonomik yapısı incelendiğinde tarım, sulama ve hayvancılık projeleri kadar sosyal sektörlerde beşeri sermayeye dokunan katma değeri yüksek faaliyetlere de büyük önem verdiklerini belirten KOP Başkanı İhsan Bostancı, 2020 yılından itibaren uygulamaya konulan ‘KOP Proje Havuzu’ sisteminin daha iyi anlaşılabilmesi, proje yürütücüsü kurumlardan daha yenilikçi, farkındalık oluşturan, katma değeri yüksek, insan hayatına dokunan, bölgenin ihtiyaçlarına dönük yatırım ve desteklemeler içeren proje tekliflerinin alınabilmesi için yoğun bir tanıtım programı hazırladıklarını söyledi.

 

İdare olarak 2013 yılından 2019 yılına kadar toplamda bin 357 projeye finansman desteği sağladıklarını ve karşılığında 1 milyar 200 milyon TL tutarında kaynak tahsisi gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Bostancı, “KOP Bölge Kalkınma İdaresi kuruluşu itibariyle her ne kadar tarım ve sulama projesi olarak biliniyor olsa da insan hayatını ve refahını önceleyen, beşeri zenginlikleri ön plana çıkartan, turizminden ulaşımına, kültür  sanattan bilişime, enerji yatırımlarından altyapı faaliyetlerine kadar çok sektörlü ve bölgeyi bütünleşik bir şekilde ele alan entegre bir bölgesel kalkınma projesine dönüşmüş durumdadır. Bölge illerimizde gerçekleştirdiğimiz Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi ve Sosyal Yapı Analizi gibi araştırma projeleri sayesinde her bir ilimizin öne çıkan ihtiyaçlarını, avantajlarını ve farklılıklarını daha yakından tanıma imkanına kavuştuk. Buradan hareketle her bir ilimizin ana ihtiyaçlarını önceleyen yenilikçi projeler için daha kararlı adımlar atıyoruz. Toplantılarda yaşadığımız yoğun katılım, önceki yıllarda verdiğimiz finansman desteklerinin son derece yerinde olduğunun en önemli kanıtı oldu. Proje yürütücülerimizin, bulundukları kent için bir fark oluşturma istekleri bizleri de olumlu yönde heyecanlandırıyor. Bölgenin kalkınmasında önemli bir rol üstlenen KOP İdaresine verdikleri desteklerden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere tüm bakanlık çalışanlarına, Kalkınma Ajansları Genel Müdürümüz Sayın Barış Yeniçeri’ye, gerek toplantılarımıza katılarak gerekse iyi niyet ve temennilerini ileterek yanımızda olduklarını hissettiren bölge illerimizin kıymetli Valilerine, kurumlarımızın yöneticilerine ve daha fazla kişiye ulaşmak, daha fazla proje desteklemek için gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan idaremizin personeline çok teşekkür ediyorum. Bölgenin ve ülkenin topyekûn kalkınması için hepimizin birbirimize ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Bu Haber 2790 Defa Okundu.