Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Av Tüfeğinden Savunma Sanayiine...

KOP-STM İşbirliğiyle Huğlu ve Üzümlü’nün Savunma Sanayiine Entegrasyonu Projesi Başladı.

Eklenme Tarihi
11.10.2018
Okunma Sayısı
3866 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) tarafından yürütülen "Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Eğitim ve Danışmanlık Projesi" tanıtım toplantısıyla başladı.

 

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Huğlu Meslek Yüksek Okulu salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tanık, Huğlu Sanayici ve İşadamları Derneği (HUSİAD) Başkanı İrfan Usta, Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BEYSİSAD) Başkanı Hüseyin Kırıcı ile projenin yürütücüsü olan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin (STM) uzman ekibi ile bölgenin silah sanayisi temsilcileri katıldı.

 

“Huğlu ve Üzümlü Savunma Sanayiye Katkı Sağlayacak”

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, proje ile Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu ve Üzümlü beldelerinin 1. Dünya Savaşında başlayan yerli ve milli av tüfeği üretimi serüvenini günümüz ihtiyaçlarına göre şekillendirmek ve milli savunma sanayimizin önemli parçalarından biri haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Tongur, özellikle yerli ve milli silah üretiminin merkezi olan Huğlu ve Üzümlü’de önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayarak şunları ifade etti:

 

“Huğlu ve Üzümlü bölgesinde yapılmakta olan av tüfeği ve parça üretiminde katma değerin artırılması ve üretim yapısının savunma sanayi ve ilgili diğer sektörler ile bütünleşmesinin sağlanması amaçlarıyla STM A.Ş. işbirliğiyle 2018 yılı başında analiz çalışmasını tamamlandı. Proje kapsamında yapılan sentez sonucunda, amaçlarımızın gerçekleştirilebilmesi için atılması gereken adımlar Altyapı destekleri, Analiz, Eğitim, Danışmanlık, Entegratörlük, EYDEP (Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı) olarak ortaya kondu. Kategorilere ayrılan firmaların yetkinlik seviyeleri doğrultusunda destek programları planlandı. Kısa, orta ve uzun vadeli destek programlarının üç faz halinde uygulanması uygun bulundu. Burada özellikle belirtmek isterim ki, planladığımız üç fazlı destek programı toplam dört senelik bir çalışmayı öngörmektedir. Bugün uygulamaya koyduğumuz Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Eğitim ve Danışmanlık Projesi ile her seviyeden üreticimizin ihtiyaçlarına hitap edecek eğitim ve danışmanlık çalışmalarını kapsamaktadır.  Uygulanacak proje ile STM A.Ş. aracılığıyla sizlere sektörün bugünü ve geleceği ile ilgili en kaliteli hizmeti, bilgileri sağlıyor olacağız. Sizlerden sınırlı katılımcıya ulaştırabileceğimiz bu değerli hizmetleri almak adına istekli olmanız ve eğitim ve diğer hizmetlere iştirak etmenizdir. Proje ile Türkiye’nin yerli ve milli üretimine katkı sağlayan siz değerli paydaşlarımıza teşekkür ediyor, projenin bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”

 

Açılış konuşmasının ardından STM uzmanları, yakın zamanda biten analiz çalışmasının sonuçları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktarırken, yeni projede neler yapılacağı konusunda da bilgilendirmelerde bulundu.

Bu Haber 3866 Defa Okundu.