Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi'nden GAP Bölgesi’ne Teknik Gezi

Konya Ovası Projesi İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve beraberindeki heyet 2-3 Haziran tarihleri arasında GAP Bölgesi’ne teknik gezi düzenledi.

Eklenme Tarihi
06.06.2016
Okunma Sayısı
3928 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi ( KOP) İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve beraberindeki 6 kişilik heyet, GAP İdaresi Başkanlığının organize ettiği teknik gezi ile bölgede gerçekleştirilen ve devam etmekte olan projeler hakkında bilgiler almak üzere GAP Bölgesi’ni ziyaret etti. GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'in ev sahipliği yaptığı gezi yoğun bir program ile gerçekleştirildi.

 

2-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen teknik gezide, GAP İdaresi Başkanlığının yürütmekte olduğu projeler tanıtılarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. İki gün süren teknik gezi oldukça yoğun bir tempo da gerçekleştirildi.

 

GAP İdaresi başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen gezinin ilk günü oldukça yoğun bir programla başladı. İlk olarak, GAP İdaresi Başkanlığına gelen heyete kurum uzmanları tarafından Güneydoğu Anadolu Projesi hakkında genel bilgiler verildi.

 

Daha sonra, Hilvan ilçesinde bulunan İpekböcekçiliğinin Geliştirilmesi Projesi GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay’ın da teşrifleriyle yerinde incelendi. İncelemelerin ardından Haliliye’de bulunan Ahmet Yesevi Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ne (ÇATOM) hareket edildi. ÇATOM sorumluları tarafından, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

 

Öğleden sonraki programda ise, ilk olarak GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Merkezi (GAP TAEM) ziyaret edildi. GAP TAEM Başkan Yardımcısı tarafından karşılanan heyete, enstitü çalışmaları kapsamında hazırlanan tanıtım videosu ile çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı. Enstitü ziyareti sonrası, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde bulunan ve yapımına devam edilen Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği (YENEV) binası gezilerek bina hakkında teknik bilgiler alındı. Daha sonra, Karaali’de bulunan seralarda incelemeler yapılarak ilk gün sonlandırıldı.

 

Teknik gezinin ikinci gününde ise, ilk olarak GAP TEYAP kapsamında “GAP Geleceğimizdir” projesi için gerçekleştirilen ve Şanlıurfa Ziraat Odası binasında düzenlenen öğrenci yarışması ödül törenine katılım sağlandı. Ödül töreninin ardından Halfeti’ye hareket edilerek EKK Projesi kapsamında yürütülen çalışma örnekleri incelendi. İncelemelerin ardından yapılan tekne turu ile gezi tamamlandı.

 

(Kaynak: GAP İdaresi)

Bu Haber 3928 Defa Okundu.