Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP SOGEP ile İstihdama Yönelik Projeler Hayata Geçiriliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “Çamurlu Eller KOP İle Düşler Kuruyor Projesi” seramik üretim atölyesi hizmete girdi.

Eklenme Tarihi
05.10.2018
Okunma Sayısı
4221 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Keskinli Kadınların Meslek Sahibi Olacağı Atölye Törenle Açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “Çamurlu Eller KOP İle Düşler Kuruyor Projesi” seramik üretim atölyesi hizmete girdi.

 

Kırıkkale’nin Keskin İlçesi eski Kaymakamlık Konağı binasında düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Muammer Köken, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı H. İbrahim Tongur, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ile kurum amirleri, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

 

 

“Bölgenin Talepleri Proje Desteğine Dönüşüyor”

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak sürekli sahada olduklarını, yaşanılan bölgenin ihtiyaçlarına uygun, halkının taleplerini karşılayacak projelerin hayata geçirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, ‘Çamurlu Eller KOP İle Düşler Kuruyor Projesi’nin de Keskin Halk Eğitim Merkezine yapılan bir ziyaret sonrasında hayat bulduğunu belirterek; “Kısa adı KOP SOGEP olan KOP Sosyal Gelişim Programı kapsamında desteklenen “Çamurlu Eller KOP İle Düşler Kuruyor Projesi” fedakâr bir hocamızın gayreti ve meslek sahibi olmak isteyen kadınlarımızın azminin sonucudur. Hayallerinin hayata geçirilmesi için ve Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu seramik atölyesi projesine 239 bin TL bütçe ile destek olduk. Kadınlarımızın düşlerine, geleceğine bir nebze katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi çok önemsedik. Keskinli kadınlarımız bir hayal kurdu ve bugün bu hayalin en somut meyvesini aldılar. İlçemizdeki kadın iş gücünün arttırılması amaçlayan bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

“Fedakar Hanımlarımız İçin Önemli Bir Proje”

Törende konuşan Kaymakam Muammer Köken, Keskini oluşturan harflerden yola çıkarak Kültür ve Sanatla yoğrulan, Eğitimde başarıyı hedefleyen, Sporla sosyalleşen, Kitabı hayatın içine alan ve İstihdam oluşturan projeler ile Keskin’i bir marka ilçe haline getirmek istediklerini belirterek; “Bu konuda birçok girişim ve projenin içerisinde yer aldık, KOP İdaresinin desteği ile hizmete sunduğumuz ‘Çamurlu Eller KOP İle Düşler Kuruyor Projesi’de bu kapsamda son derece önem verdiğimiz bir projemizdir. Bu kapsamda hayatımızda fedakarlıkları ile ön plana çıkan, evinde bile sofraya en son oturan hanım kardeşlerimiz bu proje sayesinde hem kendi gelişimlerine hem ev ekonomilerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar. Buda bizim için büyük bir mutluluk olacak. Desteklerini esirgemeyen KOP İdaresine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından kurdelesi kesilen sanat atölyesi hizmete girdi. Seramik atölyesinde 10 kursiyer kadın, çamura şekil vererek hem meslek sahibi olacak, hem de ev ekonomisine katkıda bulunacak.

Bu Haber 4221 Defa Okundu.