Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Kırıkkale’de “Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi” Hizmete Girdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP SOGEP kapsamında desteklenen “Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eklenme Tarihi
04.10.2018
Okunma Sayısı
7063 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP SOGEP kapsamında desteklenen “Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Açılış törenine Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı H. İbrahim Tongur ile kurum, kuruluş müdürleri ile öğrenciler katıldı.

 

“KOP Desteği ile Cevherleri Keşfedeceğiz”

Hizmete sunulan merkezle birlikte çocuklar, gençler ya da belli bir yaşa gelmiş vatandaşların içerisindeki cevheri, yeteneklerini açığa çıkartmak ve gelişimini desteklemek olduğunu ifade eden Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, “Bizim üzerimize düşen bu cevherleri, bu beyinleri keşfetmek. Bu da okuldaki örgün eğitimle birlikte bu tür yerlerde esasında ortaya çıkacak ve desteklenecek, burası o bakımdan çok önemli. KOP İdaresi Başkanlığının ilimize sağladığı katkılar ile çok güzel faaliyetleri hayata geçiriyoruz. Gerek KOP Başkanlığına, gerek Ahiler Kalkınma Ajansına, gerekse diğer kurumlara proje hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu işler bir ekip çalışması. Biz yaptığımız bütün işleri hep beraber yapıyoruz. Bir başarı varsa bu başarı hepimize ait, bir başarısızlık varsa o da hepimize ait. Bu anlamda arkadaşlarımız bizim o yöndeki talimatımızı, hedefimizi fazlasıyla yerine getirmek için gayret gösterdiler, onlara da teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür yatırımlarla, bu tür çalışmalarla, bu tür gayretlerle Kırıkkale bugün olduğundan çok daha iyi yerlerde olacaktır” dedi.  

 

“KOP’tan Kırıkkale’ye 12 Milyon TL’lik Destek”

KOP Bölgesinde; tarımsal alt yapıda değişim ve sürdürülebilirlik ilkesiyle bölgenin katma değeri yüksek ürünler üretmesi, sanayi, ticaret ve enerji sektörlerde güçlenmesi amacıyla yürütülen KOP projelerini bölgenin beşeri sermayesi olan insan gücünü ortaya çıkaracak sosyal projelerle desteklediklerini belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, 2016 yılında KOP Bölgesi kapsamına alınan Kırıkkale’ye son iki yılda 12 Milyon Lira destek sağlandığını belirterek; “Kısa adı KOP Okuyor olan KOP Bölgesinde Okuma Alışkanlığının Geliştirilmesi Projesi kapsamında bölgemizdeki 119 projeye 5 milyon 400 bin lira mali destek aktardık. Bu projelerin 11 tanesi de Kırıkkale ilimizden geldi. Sosyal Projeler konusunda önem verdiğimiz diğer bir alan da toplumumuzun dezavantajlı kesimlerine yönelik yürüttüğümüz kısa adı KOP SOGEP olan KOP Sosyal Gelişim Programıdır. Özellikle yoksulluk, göç gibi olgulardan kaynaklanan sorunları gidermek ve dezavantajlı vatandaşlarımızı sosyal hayata aktif şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla KOP SOGEP’i yürütmekteyiz. 2017 yılında başladığımız ve SODES programının uygulanmadığı Kırıkkale, Konya, Karaman, Kırşehir ve Nevşehir illerinde yürüttüğümüz program kapsamında; Mesleki Gelişim, Sosyal İçerme ve Kültür-Sanat-Spor başlıklarında 30 proje için bugüne kadar toplam 5 Milyon TL mali destek verildi. Bu yıl da 5 milyon Liralık toplam bütçe ile bu 5 ilimizde Sosyal Gelişim Atölyeleri kurulması için çağrı programına çıkıldı. Balışeyh, Keskin, Sulakyurt, Yahşiyan ilçelerinde uygulanan projelerle ve açılışını yapacağımız İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün “Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi Projesi” olmak üzere 5 SOGEP projesi toplam 874 bin TL’lik bütçeyle desteklendi.” diye konuştu.

 

“Örnek Projemiz Oldu”

“Başkanlığımız tarafından desteklenen ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi Projesi” örnek gösterdiğimiz projeler arasında yer almaktadır” diyen Başkan Bostancı, konuşmasını şöyle sürdürdü;

 

“Bu merkezin, özellikleri dikkate alındığında KOP Bölgesinde bir ilk olduğunu düşünüyorum. Bölgemize ve Türkiye’ye rol model olacak olan ve Başkanlığımız tarafından 302 bin TL’lik destekle kurulan merkezde 12 atölye, 1 kütüphane ve sınıflar yenilikçi bir sistemle tasarlandı. Akıl oyunlarından yabancı dile; sportif etkinliklerden kültürel etkinliklerin yer aldığı bu atölyelerde temel hedef kitlemiz öğrencilerimizdir. Merkezin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta sayın Valimiz olmak üzere, projede büyük emekleri olan İl Milli Eğitim Müdürümüze, proje yürütücülerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyor; KOP Öğrenme Merkezinin eğitimde yeni vizyon belirleyen Kırıkkalemize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum”

 

 

"Türkiye'de İlk Olma Özelliği Taşıyan Bir Merkez Olacak"

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, ‘Bu yıl eğitimde Kırıkkale bir başka olacak’ sloganıyla ilk etapta ‘Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale Projesi’ni hayata geçirdiklerini dile getirdi. KOP İdaresi’nin destekleriyle hayata geçirilen “Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi”nin bu vizyona büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Tüfekçi şunları söyledi:

 

"Öğrenme merkezi, çocuğun bütüncül bir anlayışla gelişimini sağlayan, kendini tanıyan, yeteneklerinin farkında olan mutlu çocuklar yetiştirmek için yenilikçi bir modeldir. Biraz yapı olarak halk eğitime benziyor ama daha modern yapıda, daha bilimsel ayağı olan bir merkez olacak. Burada 12 atölyemiz, bir kitap okuma alanı ve 3 standart sınıfımız bulunmakta. Atölyeler ilk etapta ortaokul ve lise öğrencilerine hitap edecek. Buradan eğitim almak isteyen öğrencilerden başvuru alacağız. Burası bölgemizde ilk, araştırdığımız kadarıyla da Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan bir merkez olacak. Bu kapsamda 302 bin lira hibe desteği sağlayan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teşekkür ediyorum"

 

Açılışın ardından merkezi geçen Vali Haktankaçmaz, KOP Başkanı Bostancı'ya seramik vazo hediye etti.

 

Bu Haber 7063 Defa Okundu.