Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP-Karatay Belediyesi iş birliğiyle İstihdama Yönelik Proje Hayat geçiriliyor

KOP İdaresi ile Karatay Belediyesi arasında imzalanan ‘Mesleki Gelişim ve Uyum Projesi’ ile bir taraftan istihdama yönelik katkılar sağlanırken bir taraftan da ara eleman açığını azaltacak mesleki gelişim fırsatları sunulacak.

Eklenme Tarihi
17.06.2020
Okunma Sayısı
1242 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi ile Karatay Belediyesi arasında imzalanan ‘Mesleki Gelişim ve Uyum Projesi’ ile bir taraftan istihdama yönelik katkılar sağlanırken bir taraftan da ara eleman açığını azaltacak mesleki gelişim fırsatları sunulacak.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Karatay Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan ‘Mesleki Gelişim ve Uyum Projesi’ için ilk imzalar atıldı. KOP İdaresi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine KOP İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur ile Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca katıldı. Üç ayaktan oluşan projede Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek Karatay’daki 3 okula Robotik Kodlama Atölyesi, Spor Atölyesi ile El Sanatları Atölyeleri kurulacak. Alanında uzman isimler tarafından verilecek eğitimler sonucunda hem Konya’nın ihtiyacı olan ara elemanın eğitilmesi ve istihdamına katkı sunulacak hem de teknolojiyi sadece tüketen değil aynı zamanda teknolojiyi üreten gelecek nesillere bir kapı aralanmış olacak.

 

“Hayata Dokunan Projeleri Önemsiyoruz”

Yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi, beşeri sermayenin istihdama katılması ve bölge özelinden başlayarak ülke geneline yayılan bir ekonomik yapının oluşması için KOP İdaresi olarak eğitimden ulaştırmaya, tarımdan sulama ve altyapıya, turizmden enerjiye kadar çok kapsamlı hibe destekleri sağladıklarını ifade eden KOP Başkan vekili Halil İbrahim Tongur; Karatay Belediyesi ile birlikte bugüne kadar önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, katkı ve gayretlerinden dolayı Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

 

“Karatay Belediyesi, vatandaşlarımızın hayatlarına dokunan pek çok proje üretiyor.” diyen Tongur, “Bu vesileyle Belediye Başkanı Hasan Kılca ve proje yönetimini tebrik ediyorum. Bu projemiz ile de program kapsamına giren vatandaşların mesleki gelişim ve istihdamına katkı sunulmuş olacak. Dolayısıyla Mesleki Gelişim ve Uyum Projesi ile hem insanımızın hayatlarına dokunulmuş olacak hem eğitim ve istihdamlarına destek olunacak. Ben, projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

“Teknolojiyi Yalnızca Tüketen Değil, Onu Üreten Nesiller Yetişecek”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’da, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık alanında da önemli gayretleri içerisinde olduklarını belirterek; “Bu kapsamda her geçen gün özgün, yepyeni projelere imza atıyor ve yeni kurslar açıyoruz. Bugün de bunlardan biri olan Mesleki Gelişim ve Uyum Projemizin protokolünü KOP İdaremizle imzalıyoruz. Birçok kurum ve kuruluş da projeye destek veriyor. Ben tüm kurum temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı ilçemizdeki 3 okulumuza Robotik Kodlama Atölyesi kuruyoruz. Bu projeyle teknolojiyi yalnızca tüketen değil, teknolojiyi üreten nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hemşerilerimizin geleceğe daha iyi ve çok daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarına katkı sunuyoruz. Uzmanlar tarafından verilecek eğitimlerle robotik kodlamanın Konya ve Karatay’da yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Böylelikle geleceğin bilim adamları ve teknoloji yıldızlarının yetişmesine vesile oluyoruz inşallah. Mesleki Gelişim ve Uyum Projesi protokolü yalnızca Robotik Kodlama Atölyelerinin kurulmasıyla sınırlı değil. Projeyle ayrıca 3’er adet Spor Atölyesi ve El Sanatları Atölyesi kurulacak. Konya’mız, turizm ve ticaretin yanı sıra sanayinin de bir hayli geliştiği ülkemizin önemli şehirlerinden. Dolayısıyla sanayilerimizde önemli bir ihtiyaç olan ara elemanın eğitimi ve istihdamına da katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda da gerekli çalışma yapılacak ve sektörler belirlendikten sonra söz konusu sektörlerde çalışmak isteyen 16-40 yaş aralığında olan ve herhangi bir gelire sahip olmayan vatandaşlara, halk eğitim aracılığıyla mesleki gelişim eğitimler verilecek. Eğitimini alan ve kendini iyi yetiştiren vatandaşların istihdam edilmesine kapı aralanacak.” diye konuştu.

Bu Haber 1242 Defa Okundu.