Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Tekstil Atölyeleri koruyucu yüz maskeleri üretiyor

KOP İdaresi Başkanlığı tarafından KOP SOGEP kapsamında desteklenen Tekstil Atölyelerinde koruyucu yüz maskesi üretimi yapılmaya başlandı.

Eklenme Tarihi
01.05.2020
Okunma Sayısı
2022 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi Başkanlığı tarafından KOP SOGEP kapsamında desteklenen Tekstil Atölyelerinde koruyucu yüz maskesi üretimi yapılmaya başlandı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresinin bölgeyi oluşturan Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinde gerçekleştirdiği küçük ama etkili dokunuşlar bugün meyvesini veriyor.

 

Konya’nın Ereğli İlçesinde dezavantajlı kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlamak, aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını temin etmek ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için başlatılan ‘KOP ile Üreten Kadınlar Projesi” bugün tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüsle (Kovid19) mücadelede günümüzün kahraman kadınlarını gün yüzüne çıkarıyor. Eğitimlerini tamamlayan kadınlar ücretsiz olarak ilk etapta günlük 3 bin maske üretiyor.  

 

“Hayatı Değişenler, Değişime Destek Veriyor”

KOP Sosyal Gelişim Projesi (KOPSOGEP) kapsamında 2019 yılında hibe finansman desteği sağlanan ve Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen ‘KOP ile Üreten Kadınlar Projesi’nin 680 saatlik dikiş eğitimini tamamlayan 18-50 yaş arası 20 kadın kursiyer, tüm dünyayı etkileyen yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadele eden kahraman Türk Sağlık Ordusunun maske ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti.

 

Eğitime verilen ara ile Ereğli Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Moda Tasarım Teknolojisi atölyelerinde işbaşı yapan kadın kursiyerler, ilk etapta Ereğli Devlet Hastanesinde kullanılmak üzere bedelsiz olarak maske üretimi yapacak. Bugüne kadar 35 bin koruyucu yüz maskesi üreten ve gönüllülük esasıyla hareket eden kadınlar, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelen ihtiyaçları da karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

 

Beyşehir’de KOP İdaresi destekleriyle kurulan Beyşehir Belediyesi tarafından yürütülen KOP Tekstil Atölyesinde Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle kamu kurumlarının ve vatandaşların ihtiyacını karşılamak amacıyla maske üretimi yapıyor. Başlatılan çalışma ile vatandaşlara tek kullanımlık günlük 10-15 bin adet arası maske üretimi gerçekleştirmeyi hedefleniyor.

Bu Haber 2022 Defa Okundu.