Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Bölge Kalkınma İdareleri GAP’ta Buluştu

Kalkınma Bakanlığına bağlı Bölge Kalkınma İdarelerinin bilgi ve tecrübe paylaşım toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı.

Eklenme Tarihi
29.01.2018
Okunma Sayısı
5271 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

Kalkınma Bakanlığına bağlı Bölge Kalkınma İdarelerinin bilgi ve tecrübe paylaşım toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı.

 

Güneydoğu Anadolu Kalkınma Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin ev sahipliğinde 25-27 Ocak tarihleri arasında düzenlenen toplantıya; Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP), Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan (DOKAP) Başkan, Başkan Yardımcıları, Koordinatörler ve uzmanlar katıldı.

 

Peygamberler şehri Şanlıurfa’da yapılan toplantının ilk gününde Kalkınma İdarelerinin başkanları, kendi görev sahası içinde bulunan bölgelerde bugüne kadar gerçekleştirdikleri ve 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan çalışma ve projeler hakkında bilgiler verdi. Toplantının ev sahipliğini gerçekleştiren GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil toplantının açılış konuşmasını yaparken, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce de katılımcılarla tecrübe paylaşımında bulundu.

 

Etkinliğin ikinci günü katılımcılara proje alanları, GAP kapsamında yapılan Atatürk Barajı ve Harran Üniversitesi bünyesinde kurulan GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi (GAPYENEV) gezdirildi. Son gün ise, kültürel ve sosyal amaçlı gezi düzenlendi.

 

Kalkınma İdareleri arasında birlik, beraberlik, kaynaşma, dayanışma ve paylaşmayı amaçlayan toplantıların üçer aylık periyotlarda sürekli gerçekleştirilmesi kararı alınırken, ilk toplantı Nisan ayında DOKAP, Temmuz ayında DAP ve Aralık ayında da KOP İdaresinin ev sahipliğinde yapılacak.

Bu Haber 5271 Defa Okundu.