Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Markalaşan Karaman için ‘KOBİ Mentörlük Sistemi’ Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. tarafından saha uygulamaları yürütülen ‘KOBİ Mentörlük Sistemi Projesi’nin Karaman Tanıtım Toplantısı yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi
17.05.2019
Okunma Sayısı
2115 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. tarafından saha uygulamaları yürütülen ‘KOBİ Mentörlük Sistemi Projesi’nin Karaman Tanıtım Toplantısı yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.

 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Karaman Valisi Fahri Meral, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, TKDK İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökhan Alkan, yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldı.

 

“Rekabetçi ve Yenilikçi Bir Ekonomik İçin Yeni Yol Haritası Oluşturuyoruz”

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de uygulanan ‘KOBİ Mentörlük Sistemi Projesi’ ile bölgede faaliyet gösteren KOBİ’lerin inovatif yaklaşımlarla, iyi uygulamalar geliştirerek dünyanın gelişmiş ülkelerindeki KOBİ’lerle rekabet edebilir hale gelmeleri; hem ülkemizin kalkınmasına katkı sunabilmemiz, hem de dünyanın gelişmiş ülkeleriyle olan rekabetimize sektörel olarak katkıda bulunabilmeleri açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden KOP Başkanı İhsan Bostancı; “Proje ile bölgemizin  daha rekabetçi, daha yenilikçi bir ekonomik yapıya kavuşmasına imkan sağlayacak bir yol haritasının oluşturulması için analiz ve araştırma faaliyetleri yürütüldü. Yapılan değerlendirmeler sonucunda KOP Bölgesi'nde girişimcilik ve yenilikçilik alanındaki temel sorunlardan en önemlileri olarak; ‘Bölgedeki firmaların Ar-Ge ve yenilikçilik kültürünü tam olarak benimsememiş olduğu’, ‘Nitelikli personel ihtiyacının karşılanamadığı ve özellikle Ar-Ge çalışmalarında ihtiyaç duyulan kalifiye personelin bölgede tutulamadığı’, ‘KOP Bölgesi'nde kurumsallaşma alanında sorunlar yaşandığı, işbirliği-güç birliği sorununun mevcut olduğu’, ‘Üniversite-sanayi işbirliği istenilen seviyede olmadığı’ ve ‘Kümelenme faaliyetlerinde değer zinciri anlayışının güçlendirilmesi gerektiği’ şeklinde ortaya konulmuştur. Elimizde somut bir rapor ve eksikliklerimizin neler olduğuna dair başlıklar var. Biz, proje ortaklarımız ile birlikte bölgemizdeki AR-GE ve İnovasyon faaliyetlerini istenen düzeye çıkarmak için KOBİ’lerimize tecrübe ve uzmanlık aktarımı yapabileceğimiz Mentörlük mekanizmasının önemli bir katkı sağlayabileceğini düşündük. İnanıyoruz ki konusunda kendini ispatlamış Mentörler sayesinde Bölge firmalarımız, AR-GE ve İnovasyon konusunda hem daha doğru planlama yapma imkanı bulacak hem de bu konuda ayırdıkları kaynaklarını daha verimli kullanacaklardır. Bizim KOBİ’lerimizin daha dinamik bir yapıya dönüşmesi için kendilerine çığır açan yaklaşımlar ortaya koymamız ve hali hazırda bulundukları noktadan bir adım daha ileriye gitmelerini sağlamamız gerekiyor. Sizlerin de takdir edeceği üzere mesele proje yapmak değil, mesele hayata geçirilen projelerin faydalanıcılara katkı sunması. Ben bu konuda proje ekibimizin bölgemiz KOBİ’lerine önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

“Yeni Türkiye ve Dünya Markaları Çıkaralım”

KOBİ Mentör projesi ile ilgili katılımcılara bilgi veren Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı ise projeyi kabaca yeni Türkiye ve Dünya markaları çıkarmak olarak özetlenebileceğini belirterek; “KOBİ Mentor Projesi kapsamında, seçilen KOP Bölgesi illerinden Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde’de yerleşik 54 KOBİ'nin yüksek katma değerli ürünler üretmeye yönlendirilmesi, ölçek büyütme, KOP Bölgesinden yeni Türkiye ve dünya markaları çıkarılması amacıyla Mentörlük, eğitim, danışmanlık ve diğer geliştirici hizmetleri alması sağlanacaktır. Proje kapsamında seçilen KOBİ’lere Ar-Ge ve tasarım merkezi kuruluşu, üniversitelerle işbirliği yeni ürünler geliştirme uluslararası Ar-Ge ve inovasyon projelerinde rol alma fikri ve sinai mülkiyet haklarının korunması ve ticarileştirilmesi gibi pek çok konuda destek verecek.” diye konuştu.

 

 

Aksaray Tanıtım Toplantısı ATSO’da Yapıldı

Öte yandan, projenin Aksaray tanıtım toplantısı ise Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) gerçekleştirildi.

 

‘KOBİ Mentörlük Sistemi Projesi’nin saha uygulamalarını yürütülen InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rafet Altınpınar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile iş insanlarının katıldığı tanıtım toplantısında önemli bilgiler aktarıldı.

 

KOBİ Mentör projesini Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray’ı geleceğe hazırlayacak proje olarak gördüklerini ifade eden ATSO Başkan Yardımcısı Rafet Altınpınar, seçilen 54 KOBİ’nin kurumsallaşma düzeyinin İyileştirilmesi, inovatif yapıya kavuşturulması, yüksek katma değerli ürünler üretmeye yönlendirilmesi, ölçek büyütmesinin hem bölgenin hem de Türkiye’nin geleceğine çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bu Haber 2115 Defa Okundu.