Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Aksaray’ın KOP Mali Destekleri Bakan Varank’ın Katılımıyla İmzalandı

KOP İdaresi tarafından 2022 yılı mali destek programı kapsamında Aksaray’a verilecek hibe desteklerinin protokolleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın katılımıyla imzalandı. Atılan imzalarla 7 proje için Aksaray’a 13 Milyon liranın üzerinde hibe finansman desteği aktarılmış oldu.

Eklenme Tarihi
07.06.2022
Okunma Sayısı
791 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi tarafından 2022 yılı mali destek programı kapsamında Aksaray’a verilecek hibe desteklerinin protokolleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın katılımıyla imzalandı. Atılan imzalarla 7 proje için Aksaray’a 13 Milyon liranın üzerinde hibe finansman desteği aktarılmış oldu.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2022 yılı içerisinde Aksaray’da yapılması planlanan 7 projenin protokol imza törenleri Bakan Varank’ın himayelerinde gerçekleştirildi. Bir dizi inceleme ve açılışı için Aksaray’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 41 yeni tesisin toplu açılışının yanı sıra 8 milyon 600 bin liralık 3 adet sulama projesi ve 4 milyon 600 bin liralık 4 adet tarımsal kırsal kalkınma projesinin imza törenine katıldı.

 

“Yapılan Yatırımlar İlk 10 Ekonominin Arasına Girmenin Yolunu Açar”

Türkiye Cumhuriyeti devletinin her zaman yatırımcının yanında yer aldığını, ifade eden Bakan Mustafa Varank, elektronikten makineye, ilaçtan kimyaya, gıdadan tekstile, tarımdan turizme kadar birçok alanda hem özel sektör yatırımlarını hem de kamu yatırımlarını desteklediklerini belirterek; “Türkiye’nin rotası yatırım, üretim, istihdam ve ihracattır. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmenin yolu tartışmasız buradan geçmektedir. Bu manada enerji fiyatlarının, emtia fiyatlarının, taşıma maliyetlerinin arttığı böyle bir dönemde ülkesine güvenerek yatırımlarına devam eden, büyük ve güçlü Türkiye’ye giden yolun taşlarını döşeyen tüm yatırımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ahiler Kalkınma Ajansımız ile kuruluşlarımızın 142 projesine sabit fiyatlarla yaklaşık 76 milyon lira destek sağladık” dedi.

 

KOP’tan Aksaray’a 143 Proje İçin 314 Milyon TL’lik Kaynak

KOP İdaresi eliyle Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan tüm KOP Bölgesine sürdürülebilir ve istihdam odaklı çok önemli yatırım finansmanı aktarıldığına dikkat çeken Bakan Varank; “KOP Bölge Kalkınma İdaremiz eliyle Aksaray’da kalkınma yatırımlarına hız kesmeden devam ediyoruz. KOP idaremiz kurulduğu günden bu yana; tarım, hayvancılık, kültür, turizm ve enerji gibi çeşitli alanlarda Aksaray’a 143 proje için hibe desteği sağladı ve sabit fiyatlarla 314 milyon lira tutarındaki kaynak bu kente aktarılmış oldu. Bugün imzalayacağımız 2022 Yılı KOP Mali Destek Programı protokolleri kapsamında 2022 yılında 3 sulama projesi için 8 milyon 600 bin lira, tarım ve kırsal kalkınma kapsamında 4 proje için de 4 milyon 600 bin lira olmak üzere toplamda 13 milyon 2 milyon liralık destek sağlamayı planlıyoruz.” dedi.

 

Açılış ve imza törenlerine; Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Evren Dinçer, KOP İdaresi Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Vali Hamza Aydoğdu ile KOP İdaresi Başkan vekili Murat Karakoyunlu, Bakan Mustafa Varank’ın himayesinde 7 projenin protokollerine imza attı. Ardından Bakan Varank, yine KOP İdaresi tarafından hibe desteği sağlanan ve Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde kurulan KOP Astronomi Kütüphanesinin açılışını yaptı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Varank, daha sonra Türk mühendislerince geliştirilen uzay teleskopunu test etti.

Bu Haber 791 Defa Okundu.