Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Altınekin'e KOP Hayal Kütüphanesi

KOP İdaresi tarafından Konya’nın Altınekin İlçesinde finanse edilen, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğreneceği KOP Hayal Kütüphanesi; teknoloji, bilim-deney-keşif, sanat-edebiyat ve tarih gibi bölümleriyle bölgeye kazandırıldı. KOP OKUYOR kapsamında 2016-2022 yılları arasında ise 246 proje ile bölge eğitimine 22 Milyon TL’lik finansman desteği sağlanmış oldu.

Eklenme Tarihi
14.09.2022
Okunma Sayısı
716 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi tarafından Konya’nın Altınekin İlçesinde finanse edilen, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğreneceği KOP Hayal Kütüphanesi; teknoloji, bilim-deney-keşif, sanat-edebiyat ve tarih gibi bölümleriyle bölgeye kazandırıldı. KOP OKUYOR kapsamında 2016-2022 yılları arasında ise 246 proje ile bölge eğitimine 22 Milyon TL’lik finansman desteği sağlanmış oldu.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP OKUYOR kapsamında finanse edilen, Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen KOP Hayal Kütüphanesi açılışına Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Gülay Samancı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Altınekin Kaymakamı Yasin Mert, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Eğitime 22 Milyon TL Destek”

KOP İdaresi olarak bölge kalkınmasının hızlandırılması amacıyla başta sulama, bitkisel ve hayvansal üretim olmak üzere kültür, turizm, enerji gibi çok sektörlü proje desteklerin devam ettiğini ifade eden KOP Başkanı Murat Karakoyunlu, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yozgat illerinde yürütülmekte olan KOP OKUYOR kapsamında 2016-2022 yılları arasında toplam 246 projeye yaklaşık 22 milyon TL ödenek tahsis edildiğini söyledi.

 

2021 yılında destek kapsamında alınan Altınekin KOP Hayal Kütüphanesi Projesi sayesinde ilçedeki çocukların kitap okuma alışkanlığını, okuduğunu anlama, anlatma ve yazma becerilerini geliştirebilmesi için önemli bir platform ve çatı oluşturulduğuna vurgu yapan Başkan Karakoyunlu, “Tematik alanların yer aldığı kütüphanelerimiz ile öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak öğrenecek, düşünme yeteneklerini geliştirebilecekler” dedi.

 

İçerisinde; Teknoloji Kütüphanesi, Bilim-Deney-Keşif Kütüphanesi, Sanat-Edebiyat ve Tarih Kütüphanesi bölümlerin yer aldığı Altınekin KOP Hayal Kütüphanesi açılışa katılanlardan tam not aldı.

Bu Haber 716 Defa Okundu.