Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Bakan Varank’tan KOP Bölgesine Yeni Destek Paketi

KOP Bölgesinin 2021 yılı Mali Destek Programında finansman desteği verdiği projelere yenileri eklendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayladığı yeni destek paketinden 13 projeye 53 Milyon 600 Bin TL’lik kaynak çıktı. 2021 yılı KOP Mali Destek Programının toplam bütçesi ise 152 projeye karşılık 156 Milyon 861 Bin TL olarak gerçekleşti.

Eklenme Tarihi
03.01.2022
Okunma Sayısı
849 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Bölgesinin 2021 yılı Mali Destek Programında finansman desteği verdiği projelere yenileri eklendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayladığı yeni destek paketinden 13 projeye 53 Milyon 600 Bin TL’lik kaynak çıktı. 2021 yılı KOP Mali Destek Programının toplam bütçesi ise 152 projeye karşılık 156 Milyon 861 Bin TL olarak gerçekleşti. 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2021 Yılı Mali Destek Programı bütçesi Bakan Mustafa Varank’ın onayıyla artırıldı. Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinin Mali Destek Programı kapsamına ilave projeler eklendi.

 

KOP İdaresi Başkanlığının, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine uygun şekilde bölge illerinin çok sektörlü, birbirleriyle entegre ve eşzamanlı kalkınmasına yönelik projelerine finansman desteği sunduğunu ve bunu yaparken de ortak proje üretme kültürünü ön plana çıkararak kurumlar arası iş birliğini teşvik ettiğini söyleyen KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayladığı yeni destek paketiyle bölgenin beşeri sermayesi ve tarım varlığına can suyu olacak birbirinden önemli 13 yeni projenin daha hayata geçirilmesine destek verdiğini belirtti.

 

“KOP Destekleri Etkisini Nüfus Artışıyla Gösteriyor”

Bölgenin beşeri sermaye, tarım, modern ve akıllı tarımsal sulama, hayvancılık ve enerji alanlarındaki dönüşümünü tamamlayacak, istihdam artışını özendirirken yeni iş alanlarının oluşmasına öncülük edecek projelerin 2021 yılı KOP Mali Destek Programı bütçesinin Bakan Mustafa Varank’ın destekleriyle önemli oranda arttığına dikkat çeken KOP Başkanı Şahin, “2021 yılına 111 Milyon TL ile başlayan destek programımız, sayın Bakanımızın teveccühleriyle bugün 152 projeye ve 156 Milyon TL’ye ulaştı. İdare olarak bölgede ikamet eden insanımızın ihtiyaçlarını önemsiyoruz. Belli bir kalıba bağlı kalmaksızın il il, ilçe ilçe hatta köy köy birbirinden farklı sadece o bölgenin ihtiyacını önceleyen projeleri hayata geçiriyoruz. Bölgenin ekonomik ve sosyal etkilerinin değerlendirildiği çalışmalarda gösteriyor ki, sulama alanında yapılan projeler, kırsal nüfusun yerinde tutulabilmesi konusunda çok olumlu etki gösteriyor. Kısacası sulama projelerini uyguladığımız köylerimizin nüfuslarında artış olduğu gözlemlendi” dedi.

 

“Ülkemizde gıda güvenliğini sağlamak için başta toprak ve su kaynaklarının korunması ve buna bağlı olarak uygun tarımsal ve hayvansal üretim modellerinin hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir” diyen Başkan Şahin, “KOP Bölgesinin ekonomik yapı içerisindeki payının artırılması ve geliştirilmesine yönelik projelerin yürütülmesi ve teknoloji düzeyi yüksek üretim faaliyetleri payının artırılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Sadece ekonomik faaliyetlerle kalmayıp, sosyal bakımdan da Bölge’nin gelişmesi ve özellikle kırsal alanda göçü azaltacak yerinde istihdamı özendirecek ekonomik ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi de bizim için çok önemli. Bölgenin en önemli dinamiği elbette ki tarımdır. Bu nedenle yağış ve su varlığı bakımından Türkiye'nin en yetersiz bölgelerinin başında gelen KOP Bölgesinin çok geniş tarım alanlarının doğru ve etkin kullanımı için proje üretimini her aşamasında destekliyoruz. Bu vesile ile KOP Mali Destek Programında hayata geçirilecek projelerin hazırlanmasında emekleri olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın ilgili personeline, proje fikirlerinin oluşmasındaki katkılarından dolayı sayın Valilerimize ve bizlere bu projeleri uygulama imkânı sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

 

Bu Haber 849 Defa Okundu.