Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Bölgenin Okuma Kültürüne KOP Desteği Sürüyor

KOP Okuyor Mali Destek Programı ile Mahalle Kütüphaneleri Kurulacak. Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, kısa adı “KOP Okuyor” olan “KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 2018 yılı Mali Destek Çağrısına çıktı.

Eklenme Tarihi
13.04.2018
Okunma Sayısı
6450 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Okuyor Mali Destek Programı ile Mahalle Kütüphaneleri Kurulacak.

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, kısa adı “KOP Okuyor” olan “KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 2018 yılı Mali Destek Çağrısına çıktı.

 

Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP İdaresi Başkanlığı, ilk defa 2016 yılında başlattığı mali destek çağrı programını 2018 yılında da sürdürüyor. KOP Okuyor Mali Destek Programının bu yılki ana teması “Mahalle Kütüphaneleri” olarak belirlendi. İnternet üzerinden yapılacak başvurularda; “Yeni mahalle kütüphanelerinin oluşturulması”, “Mevcut kütüphanelerin yaşam merkezi haline getirilmesi” ve “Çocukların ve gençlerin okuma kültürünün geliştirilmesinin yanında yazma etkinlikleri, söyleşiler, yarışmalar gibi çeşitli sosyal etkinlikler ile mahalle kültürünün yaşatılmasına ve geliştirilmesine” yönelik mahalle kütüphaneleri kurulacak ve bu kütüphanelerdeki sosyal faaliyetlere mali destek verilecek.

 

“KOP Okuyor Projesi Türkiye’ye Örnek Oldu”

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesinin, okuma alışkanlığı ve kültürünü artırmak ve bunu sürdürülebilir kılmak amacıyla ilk kez 2016 yılında başlatılan KOP Okuyor Projesinin, bugün Türkiye genelinde Okuma Kültürüne dayalı projelere örnek gösterilir hale geldiğini belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, gösterdikleri çabanın hedefine ulaşıyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

Yerel katılımcılığı çok önemsediklerini belirten KOP Başkanı Bostancı, mali destek programından bölgenin en ücra köşesinde kalmış kamu paydaşlarının da istifade etmesi için il ve ilçelerde birçok tanıtım toplantıları düzenlediklerini hatırlatarak; “Kalkınma Bakanlığımızın himaye ve destekleri ile iki yıldır devam eden KOP Okuyor Projesi ile okumanın önemi konusunda farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. Kamu ve yerel yönetimlerin uyguladığı okuma alışkanlığına yönelik projelerle çocuklar, gençler ve vatandaşlarımızda okuma kültürü ve alışkanlığı oluşturulmaya çalışıldı. Bugün gelinen noktada KOP Okuyor Projesi, ülkemizde örnek gösterilen projeler arasında yerini aldı. İki yıldır KOP Bölgesi illerinde uygulanan KOP Okuyor Mali Destek Programının bu yılki ana teması “Mahalle Kütüphaneleri” olarak belirlendi. Bu yıl mahalle kültürünün yaşatılabilmesi, kütüphanelerinin bir yaşam alanına dönüştürülmesi, çocukların ve gençlerin kütüphanelere çekilmesi için mahalle kütüphaneleri kurulmasına yönelik kamu kurum ve kuruluşların projeleri desteklenecektir. Bu kapsamda Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden Valilikler, Kaymakamlıklar, İl Özel İdareleri, İl ve İlçe Belediyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl ve İlçe Müftülükleri, İl ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlükleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve bu kurumların ortaklığında hazırlanacak projelere en düşük 100 bin TL ile en yüksek 300 bin TL arasında yüzde 85 ve yüzde 100 oranlarında hibe desteği verilecek” diye konuştu.

 

KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi 2018 yılı Mali Destek Çağrısı başvuruları proje.kop.gov.tr internet adresinden 15 Mayıs 2018 tarihine kadar yapılabilecek.

 

Bu Haber 6450 Defa Okundu.