Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Bölgenin Turizm Potansiyelini Değerlendirmek İçin KOP Destekleri Önemli

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Güzelyurt’un turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için tüm imkânları seferber ettiklerini belirterek, KOP desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Eklenme Tarihi
12.11.2020
Okunma Sayısı
1175 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Güzelyurt’un turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için tüm imkânları seferber ettiklerini belirterek, KOP desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinin; Tarımdan Sanayiye, Ulaşımdan Kültür Sanata, Eğitimden Turizme kadar çok sektörlü ve topyekûn kalkınması için verdiği destekleri sürdürüyor.

 

Aksaray’ın Güzelyurt İlçesinin turizm potansiyeli ön plana çıkartmak ve turizm yatırımlarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantı Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında gerçekleştirildi. KOP İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol’un katıldığı toplantıda ilçesin turizm altyapısı ve kapasitesi değerlendirildi.  

 

Tabi güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen Güzelyurt’un, Aksaray’ın en önemli turizm merkezleri arasında bulunduğunu söyleyen Vali Aydoğdu, beraberinde heyetle birlikte Manastır Vadisi, Güzelyurt Göleti, Yüksek Kilise ile yine ilçenin ziyarete açık ve açılması değerlendirilen turizm alanlarında uygulanması değerlendirilen projeleri yerinde inceledi.

 

“Turizm projelerinin sağlam altyapısı olmalı, Aksaray turizmde zaman kaybedemez”

Vali Aydoğdu bir dönem otel olarak hizmet veren belediye yanındaki tarihi binada düzenlenen toplantıda Güzelyurt İlçesinde mevcut durum, turizmin geliştirilmesi ve ilçeye daha çok turistin gelmesini sağlayacak projelerle ilgili bilgi aldı.

 

Toplantıya katılan KOP İdaresi Başkanı Halil İbrahim Tongur, AHİKA Genel Sekreteri Bekir Varol ve ilgili teknik personellerden hazırlanacak projelere sağlanabilecek hibe destek programları hakkında görüşlerini alan Vali Aydoğdu; Aksaray ve turizm bölgelerinin turizm potansiyelini ortaya çıkartacak, bu alanda gelişmesini sağlayacak projelerin uygulanması için ilgili tüm imkânların seferber edileceğini söyledi.

 

Bölgenin tabi güzelliklerinin turizme kazandırılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Aydoğdu; “Bu konuda hazırlanan projelerin bir an önce hayata geçirilmesi çok önemli. Hazırlanan her projenin uygulanabilirliği ve bunları destekleyecek altyapısı iyi hazırlanmalı. Aksaray bu konuda zaman kaybedemez. İlgili kurum ve kuruluşlar bu alanda hazırlıklarını zaman kaybetmeden eksiksiz tamamlayacak. Şehrimizi turizm bölgelerimizi turizmde hak ettiği yere taşıyacak projeleri hayata geçirmek için daha çok çalışacağız’ dedi.

 

Bu Haber 1175 Defa Okundu.