Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Çocuklar için, Çocuklara Özel Konya’nın İlk Çocuk Kütüphanesi Açıldı.

KOP İdaresi Başkanlığının finansman desteği sunduğu, Selçuklu Belediyesi ile Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile tamamlanan Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çocukların gözlerindeki mutluluk projenin önemini bir kez daha hatırlattı.

Eklenme Tarihi
12.09.2019
Okunma Sayısı
3049 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi Törenle Hizmete Açıldı.

KOP İdaresi Başkanlığının finansman desteği sunduğu, Selçuklu Belediyesi ile Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile tamamlanan Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çocukların gözlerindeki mutluluk projenin önemini bir kez daha hatırlattı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve 4-10 yaş grubundaki öğrencilere hitap edecek olan KOP Çocuk Kütüphanesi, düzenlenen törenle açıldı. Selçuklu İlçesi Aydınlık Evler Aile Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Konya Valisi  Cüneyit Orhan Toprak, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Özgökçen, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediyesi Başkanı Hasan Kılca, Konya Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ile belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları vatandaşlar katıldı.

 

“Okuma Alışkanlığı Erken Yaşlarda Başlar”

Eğitimi yapılan yatırımların son derece önemli olduğunu ifade eden Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Burada amacımız eğitim camiamız ile yerel yönetimlerimizin bu projede olduğu gibi kalkınma ajanslarımız ve Kalkınma İdarelerimizle iş birliği yaparak böyle tesisleri Konya’ya kazandırarak sayılarını arttırmaktır. Açılışı gerçekleşen bu kütüphanemizin çocuklarımıza okuma alışkanlığını erken yaşlarda kazandıracağına inancımız tam. Bu tesis ile çocuklarımız okuma alışkanlığını kültürle, sanatla ve eğlence ile kazanacaklardır. Bu tür tesislerimizin sayılarının artması çocuklarımızın geleceği için önemlidir" dedi.

 

“Teknolojiye Dokunmak Kadar Kitaba Dokunma Arzusunu da Artırmalıyız”

Kısa adı KOP Okuyor olan KOP Bölgesinde Okuma Alışkanlığının Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2016-2017 yılları arasında KOP Çocuk Kütüphanesi gibi Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinde toplam 140 projeye finansman desteği sağladıklarını ifade eden KOP Başkanı İhsan Bostancı, TÜİK’in 2016 yılında yaptığı kitap okuma alışkanlıklarını ortaya çıkartan araştırmasına göre Türkiye'de kitap okumaya ayrılan sürenin günde sadece 1 dakika olduğunu ifade ederek; “Öte yandan günde ortalama 2 saat 59 dakika cep telefona, 2 saat 14 dakika ise televizyon seyretmeye zaman ayrılmakta. İngiltere ve Fransa’da toplumun yüzde 21’i, Japonya’nın yüzde 14′ü, İspanya’nın yüzde 9’u düzenli kitap okurken, Türkiye’de yalnızca bin kişide 1 kişi düzenli kitap okuyor. Uluslararası Yayıncılar Birliği 2016 verilerine göre ise kitap okumak, ihtiyaç listemizde 235’nci sırasında. Bizim yeni nesillerin teknolojiye dokunma arzusu kadar kitaba dokunma arzularını da arttırmamız gerekiyor. KOP Okuyor Projesi ile amaçladığımız da çocuklar ve gençler başta olmak üzere halkımızın kitapla olan ünsiyetlerini artırmak. Çocuklarımızın okul öncesi dönemden başlayarak kütüphanelerle tanıştırılmasının önemli olduğunu bilinciyle proje desteklerimizde; çocuklara yönelik özel iç tasarıma sahip kütüphane kurulumu taleplerine öncelik verdik. Bu kapsamda KOP İllerimizde 7 adet çocuk kütüphanesinin yapımına destek verdik. Bugün açılışını yaptığımız “Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi” de bunlardan birisi. Selçuklu Belediyesi tarafından 4-10 yaş grubu çocuklar için tasarlanan ve içerisinde 6 bin adet yayın bulunan bu Çocuk Kütüphanesi için Başkanlığımız tarafından 300 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Bu kütüphanemizde, çocuklara küçük yaşlardan itibaren iyi birer okur olma bilinci ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla zengin ve güncel bir koleksiyon oluşturulmuş, eğitsel oyuncak ve araç gereçlerle de desteklenmiştir” diye konuştu.

 

“Yatırımlar Konya'mızın Eğitim Kalitesine Katkı Sağlıyor”

KOP Çocuk Kütüphanesi'nin açılışında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fatih Özgökçen, "Geçmişini iyi bilen, bugününe vakıf, geleceği için büyük hayalleri olan nesiller geleceğimizin teminatıdır. Çocuklarımızın çağın şartlarında tam donanımlı, kültürel dokumuza uyumlu ve ahlaklı bireyler olarak yetişebilmeleri için eğitime yapılan yatırımlarda büyük önem taşımaktadır. Tarihi geçmişi ve kültürel mirasıyla yüzyıllardır öğrenen ve öğrendiklerini aktaran ve paylaşan bir şehir olan Konya'mızda Milli Eğitim Bakanlığımızın yapmış olduğu yatırımların yanı sıra hem Büyükşehir Belediyemizin hem de diğer ilçe belediyelerimizin yoğun çalışmaları mevcuttur. Açılışını yapacağımız KOP Çocuk Kütüphanesi de çocuklarımızın sosyo-kültürel gelişimize katkı sağlayacak, bilgi ve becerileri ile donanımlı hale gelmelerini sağlayacak yeni nesiller olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır. Konya'mızın eğitim kalitesini yükseltecek bu değerli eserin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

“Eğitime 127 Milyon Liralık Yatırım Yaptık”

Selçuklu Belediyesi'nin eğitim alanında önemli birçok projeyi sürdürdüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; "Selçuklu'da eğitime değer katan ve bu yıl 8. yılına giren Selçuklu Değerler Eğitimi Programı'nın (SEDEP) yanı sıra Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim Kampüsü, 8 anaokulu, 12 okula spor salonu, 24 okula suni çim saha, üniversite öğrencilerine yurt binası ve farklı mahallerdeki okul binaları gibi birçok projeye ile eğitime hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar eğitim alanında yaptığımız fiziki yatırımların toplam tutarı 127 milyon TL. Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi ile birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılında 20 yeni kütüphanemizin de çocuklarımızın hizmetine sunulacağının müjdesini veriyorum. Böylece yerel yönetimlerde bir rekora imza atarak kütüphane sayımızı 78’e çıkarıyoruz. 4-10 yaş aralığındaki çocuklarımızın kütüphane ve kitapla tanışmasını sağlamaya yönelik mekânlar oluşturulan projemizde özel olarak oluşturulan alanlarda çocuklarımızın okumanın keyfini ve bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamaları, kütüphanelerden etkili biçimde yararlanabilmeleri, elektronik ve yazılı medya kullanım becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Dijital eğitim içeriklerine ve bilgi bankalarına ulaşım için her türlü teknik donanım ve internet altyapısı sağlanmış, zekâ oyunları, geleneksel Türk oyunları, kitap, dergi ve diğer basılı ve dijital yayınların teminini ile mimari proje uygulanarak çocuklarımızın hizmetine sunulmuştur. Projelendirmede; çocuklarımızın ufkunu açacak, hayal dünyalarını zenginleştirecek uzay teması kullanılmıştır. Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi, kolay erişilebilen ve dezavantajlı gruplarında rahat hareket etmelerini sağlayacak niteliktedir. Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi’nin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, kütüphanemizin kazandırılmasında işbirliği yaptığımız KOP İdaresi Başkanlığı ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, projenin fikir aşamasından bugüne kadar olan emeklerinden dolayı SEDEP Yürütme Kurulu ve ekip arkadaşlarıma ve son olarak bu eserlerin kazandırılmasında bizlere ilham veren sevgili çocuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de 2023 Eğitim vizyonu çocuklarımızın geleceklerini çok iyi şekillendirmek noktasında ilk yerli ve milli bir belge olduğunu belirterek, "Bu belgenin hayata geçme noktasında 81 ilimizde yoğun çalışmalar yapılıyor. Bu tarz çalışmaların hayata geçirilmesi noktasında Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz yoğun bir şekilde destek içerisindeler. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi'nin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

 

 

Bu Haber 3049 Defa Okundu.