Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Dünya Gençleri KOP Bölgesi’ne Gelecek

Uluslararası KOP Gençlik Festivali 8-11 Mayıs tarihleri arasında Karaman’da yapılacak.

Eklenme Tarihi
04.02.2015
Okunma Sayısı
2862 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Uluslararası KOP Gençlik Festivali 8-11 Mayıs tarihleri arasında Karaman’da yapılacak.

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan KOP Bölgesinde 60 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden bin 500 genç bir araya gelecek. Birincisi 8-11 Mayıs 2015 tarihlerinde Karaman’da yapılacak olan “Uluslararası KOP Gençlik Festivali” için KOP İdaresi, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi arasında bir işbirbirliği protokolü imzalandı.

 

Karaman Valiliği’nde yapılan protokol imza törenine Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Murat Koca, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek, ilk gençlik festivalinin Türkçe’nin Başkenti Karaman’da yapılmasının önemine değindi.

DÜNYA GENÇLERİ KARAMAN’DA

KOP İdaresi bünyesinde 'KOP Gençlik' çalışmalarını başlattıklarını vurgulayan KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, mayıs ayında düzenlenecek festivalin bir eğlence festivali değil, gençlerin eğlenirken öğrendiği bir buluşma olacağını ifade etti.

 

Festivalin ilkinin Türkçe’nin ve Yunus Emre hoşgörüsünün başkenti olan Karaman’da düzenleyeceklerini belirten Başkan Babaoğlu şunları söyledi:

“KOP Bölgesindeki üniversite gençliği, gençlik meclisleri, gençlik STK’ları olmak üzere, ulusal ve uluslararası gençlik kuruluşlarının katılacağı, gönüllülük temasının ağırlıklı olarak işleneceği panel, kültür-sanat, atölye çalışmaları ve konserlerin olacağı I. Uluslararası KOP Gençlik Festivali’ni Karaman’da Valiliğimiz, Belediyemiz ile işbirliği içinde düzenleyeceğiz. Amacımız dünya insanlarının unuttuğu hoşgörüyü yeniden hatırlatmak olacak. Bizler Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyadaki farklı kültürlerden, farklı dillerden, farklı inançlardan gençleri KOP Bölgesi’nde buluşturacağız. Yenilenme sürecinden geçen bir Yeni Türkiye var. Ve yenilenmenin gençliğin dinamizminin harekete geçmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz. Farklı ülkelerden bireyler arasında dostluk köprüleri kurulursa bizler de amacımıza ulaşmış olacağız.”

 

ULUSLARARASI KOPGENÇLİK FESTİVALİ TANITIM VİDEOSU

 

 

HABERİN VİDEOSU

Bu Haber 2862 Defa Okundu.