Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Hasır ve Sepet Sanatı KOP Desteği İle Karatay’da Yeniden Canlanıyor

KOP İdaresi ile Karatay Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile yüzlerce yıllık kültürel geçmişe sahip olan hasır ve sepet dokumacılığı sanatını yeniden canlandırılacak.

Eklenme Tarihi
18.11.2019
Okunma Sayısı
1888 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi ile Karatay Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile yüzlerce yıllık kültürel geçmişe sahip olan hasır ve sepet dokumacılığı sanatını yeniden canlandırılacak.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi ile Karatay Belediyesi arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Dezavantajlı vatandaşların yeniden topluma kazandırılması ve aile ekonomilerine katkıda bulunmalarının yanı sıra kültürel hayata ve turizme olan katkılarıyla da önemli bir açığı kapatacak önemli bir proje hayata geçiyor.

 

“Bölgeyi Önceleyen Her Projenin Yanındayız”

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinde tarımdan enerjiye, ulaşımdan eğitime, sosyal hayattan dezavantajlı gruplara, turizmden sanata kadar çok sektörlü ve topyekun kalkınma prensibini hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade eden KOP Başkanı İhsan Bostancı; nihai hedefin, mekânsal ve sosyo-ekonomik dezavantajlarını avantaja dönüştüren; güçlü üretim kapasitesi ile dünya standardında ve etkin üretim yapan; istihdam düzeyi yüksek; geliri ülke ortalamasının üzerinde, rekabet ve örgütlenme gücü gelişmiş, pazarlama ağları ulusal ve uluslararası alanda yaygın ve fonksiyonel, sosyal ve fiziki altyapısı sağlam, refah düzeyi yüksek ve kentsel alanlarla bütünleşik, geçmişle bugün, bugünle gelecek arasında köprü görevi gören, unutulan değerleri ve el sanatlarını yaşatan, turizmi sosyal hayatın içine alan bir KOP Bölgesi oluşturmayı istediklerini belirterek, tanımlara uyan her projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

“Dezavantajlı Grupların Üretmesine ve Ekonomiye Katkı Sağlamasını Amaçlıyoruz”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projenin yüzlerce yıllık geçmişe sahip hasır ve sepet dokumacılığı sanatının yeniden canlandırılmasına öncülük edeceğini vurgulayarak; “Projemizin protokolünü KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladık. Tatlıcak Tesisleri’nde Halk Eğitim Merkezi’nin eğitim modülüne uygun olarak 20’şerli 2 gruba toplam 256 saatlik eğitim verilecek. Eğitimlerin sonunda katılımcılar, evlerinde ürettikleri hasır ve sepet ürünleri belediyemiz tarafından oluşturulacak satış noktasında pazarlanacak ve satışı sağlanacak. Amacımız hem sosyal anlamda bölgesel gelişmişlik farkını en aza indirmek hem de dezavantajlı gruplarımızın ekonomik ve sosyal hayatta var olabilmesine katkıda bulunmak” diye konuştu.

Bu Haber 1888 Defa Okundu.