Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Hewlett-Packard Enterprise’dan KOP Veri Merkezleri Bölgesine İnceleme

Türkiye’nin ilk Veri Merkezleri Bölgesi Uygunluk Araştırması Projesi çalışmaları devam ediyor. Projenin kurulacağı alanın yer tespitinin ardından yatırımcı teknoloji şirketleri proje hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için KOP İdaresi’ni ziyaret ediyor.

Eklenme Tarihi
27.04.2016
Okunma Sayısı
3864 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından fizibilitesi yürütülen ve Konya’da 50.000 metrekare teknik alana sahip olacak Türkiye’nin ilk Veri Merkezleri Bölgesi Uygunluk Araştırması Projesi çalışmaları devam ediyor. Projenin kurulacağı alanın yer tespitinin ardından yatırımcı teknoloji şirketleri proje hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için KOP İdaresi’ni ziyaret ediyor.

 

Merkezi ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Dünya’nın en büyük Bilgi Teknolojisi altyapı, yazılım çözüm ve servisleri sağlayıcılarından biri olan uluslararası Hewlett-Packard Enterprise (HPE) şirketi,  Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Veri Merkezleri (VM) Servis Direktörü Kevin Burton ve HPE Türkiye Veri Merkezleri ve Teknoloji Hizmetleri İş Müdürü Bahar Önderol, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’yı ziyaret ederek Konya’da kurulması planlanan Veri Merkezleri Bölgesi hakkında bilgi aldı. Kevin Burton, Türkiye’nin Batı ile Ortadoğu ve Asya arasındaki stratejik öneminin veri merkezleri projesi ile bir kez daha öne çıktığını ifade etti.

 

 

Başkan Bostancı; “Hedefimiz Uluslararası ve aktif bir veri bölgesi oluşturmak”

Veri Merkezleri Bölgesinin hayata geçirilmesi için yapılması gerekenlerin konuşulduğu ziyarette misafirlerine proje hakkında bilgiler veren Bostancı, ayrıca proje sahasını da gezdirdi. Başkan Bostancı, Türkiye’de gelişmekte olan bilişim sektörünün yeni pratiklerinin veri merkezlerine olan ihtiyacı her geçen gün artırdığına değinerek “Gelinen aşamada, yer seçiminde BİCSİ ve TİA gibi ulusal standart ve tavsiyeler ile işletme aşamasındaki TİER 3 özelliklerini bünyesinde barındıran, uluslararası portföye hizmet verebilecek, aktif şekilde çalışacak bir veri merkezi projesi yürütüyoruz. KOP Eylem Planında da yer alan bu proje çok yakın zamanda hayata geçirilmiş olacak” dedi.

 

“Coğrafi Konum Stratejik Öncelik”

Veri Merkezleri konusunda, toplamda 6 milyon metrekare ile dünyada en çok veri merkezi tasarımı gerçekleştiren danışmanlık birimi olduklarını vurgulayan Kevin Burton ise veri merkezleri yer seçiminin VM projelerinin en önemli aşamalarından birisi olduğunu ve buna ilişkin uluslararası kriterler bulunduğunu belirterek, Konya’da tespit edilen sahanın bu standartları karşıladığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

 

Veri merkezleri projelerinde ilk akla gelen konulardan birinin fiziki ve siber güvenlik olduğuna dikkat çeken Burton; “Bu nedenle projenin konumlandırılacağı lokasyon büyük önem taşımaktadır. Türkiye’nin Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan konumu, Ortadoğu coğrafyasına açılan kapı olması, Konya’nın ülkenin orta noktasında yer alması ve depremsellik oranının minimize olması gibi daha onlarca etken bu projeyi bir adım daha öne çıkartmaktadır.” diye konuştu.

 

Bu Haber 3864 Defa Okundu.