Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Karaman’a Yeni Hayvan Pazarı İçin KOP ile Belediye Protokol İmzaladı

Karaman’a yaptırılacak ve yüzde 70’i KOP İdaresi tarafından karşılanacak yeni ve modern hayvan pazarının protokolü imzalandı.

Eklenme Tarihi
21.12.2018
Okunma Sayısı
3198 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Karaman’a yaptırılacak ve yüzde 70’i KOP İdaresi tarafından karşılanacak yeni ve modern hayvan pazarının protokolü imzalandı.

    

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karaman’ın yeni hayvan pazarı ihtiyacının giderilmesi için Karaman Belediyesi ile protokol imzaladı.

 

Karaman Belediyesi encümen toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KOP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü M. Ümit Yorgancılar, Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş ile Karaman Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği, Karaman Süt Üreticileri Birliği temsilcileri katıldı.

 

KOP İdaresi Başkanlığı olarak bölgenin ve bölgeyi oluşturan illerin ihtiyaçlarını önceleyen yatırım ve destek programlarına büyük önem verdiklerini ifade eden KOP Başkanı Bostancı, “Karaman Belediyesi tarafından önemli bir ihtiyaç olduğu belirtilen yeni ve modern hayvan pazarının yapımı için arsa tahsisini Karaman Belediyesi gerçekleştirecek. Bizde idare olarak projenin yüzde 70’lık kısmına mali destek sağlamış olacağız” dedi.

 

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da, yeni hayvan pazarı için Organize Sanayi Bölgesinde 20 bin metrekarelik bir arsa tahsisi yaptıklarını belirterek; “KOP İdaresi Başkanlığımız, bu projenin yüzde 70’lik kısmına destek veriyor, geri kalan yüzde 30’luk kısmını belediye olarak biz karşılayacağız. Hayvan pazarı projesinde detaylar en ince noktasına kadar hesaplanarak hazırlandı. Kapalı hayvan Pazar alanı için 2 bin 860 metrekare, Sosyal Tesis Alanı ve Saman Satış Depoları için 200’er metrekare, İdari Birimler için 177 metrekare, Gübre Çukuru alanı için 149 metrekare, Mescit, Karantina Odası, Danışma gibi bölümler için ise 127 metrekare alan oluşturulacak. 300’ü büyükbaş toplam bin 300 hayvan kapasiteli yeni hayvan pazarının ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Karamanımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu Haber 3198 Defa Okundu.