Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya'nın Taşkent İlçesine Süstaşı İşleme Atölyesi Kuruldu

SÜKOP Süstaşı Projesi kapsamında Konya'nın Taşkent ilçesine süstaşı işleme atölyesi kuruldu.

Eklenme Tarihi
17.08.2016
Okunma Sayısı
3868 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen “Tarım Dışı Alanlarda Halkın Gelir Düzeyinin Artırılması Süstaşı İşlemeciliği” projesi kapsamında Konya’nın Taşkent ilçesinde süstaşı işleme atölyesi kuruldu.

 

Dağlık, kırsal kesimde ve tarım dışı alanlarda yaşayan nüfusun ek bir gelir elde etmelerinin sağlanması ve bu nüfusun yerinde kalarak üretime destek olmaları hedeflenen proje kapsamında daha önce Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle üniversite yerleşkesinde bir merkez atölyenin kurulduğunu belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, amaçlarının kırsal dağlık alanlardaki vatandaşlara ek gelir sağlayacak bir iş kapısı açmak olduğunu söyledi.

 

 

"Taş, Taşkent'te işlenir"

Projenin pilot ilçelerde de uygulanmaya başlandığını belirten Başkan Bostancı, “Proje kapsamında Selçuk Üniversitesi bünyesinde ‘SÜKOP Süstaşı Eğitim ve Uygulama Atölyesi’ kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Bu merkez atölyede eğitim görecek dağlık, kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın başlangıçta pilot ilçelerde kurulacak olan küçük atölyelerde süs taşı üretimi yaparak gelir elde etmeleri öngörülmektedir. Başlangıçta merkez atölyede eğitime alınacak kursiyerlerin ulaşım ve diğer ihtiyaçları bakımından pilot bölge seçilen yerlerden olması önem arz etmektedir. Bunun için Beyşehir, Bozkır, Doğanhisar, Ermenek, Seydişehir, Hadim ve Taşkent ilçeleri pilot olarak seçildi. Proje kapsamında Taşkent ilçemizdeki vatandaşlardan oluşan ilk kursiyerlerimiz Selçuk Üniversitesi bünyesindeki merkez atölyede mayıs ayında eğitimlerini tamamlamışlardır. 15 günlük bu eğitimden sonra 10 Ağustos’ta kurulan  Taşkent’teki atölyemizde ‘Taş, Taşkent’te İşlenir’ sloganı ile doğal taşlar işlenmeye başlanmıştır. Vatandaşlarımız kurulan bu atölyede hem eğitimlerine devam edecekler, hem de taşları işleyip ek gelir elde edeceklerdir. Bu vesileyle projenin yürütülmesinde ve atölyenin kurulmasındaki katkılarından dolayı Selçuk Üniversitemize, Taşkent Kaymakamlığımıza ve Taşkent Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 

Süstaşı işlemeciliği için 600 bin TL

Projenin toplam tutarının 600 bin TL olduğunu belirten Başkan Bostancı, iki yıl boyunca uygulanacağı ve KOP illerine yaygınlaştırılacağını da sözlerine ekledi. 

Bu Haber 3868 Defa Okundu.