Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Düzenleniyor

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan “Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu”na bildiri kabulleri başladı. Kırıkkale Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki sempozyum, 17-19 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Eklenme Tarihi
25.07.2019
Okunma Sayısı
3385 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan “Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu”na bildiri kabulleri başladı. Kırıkkale Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki sempozyum, 17-19 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile KOP Bölgesindeki sekiz ildeki 13 üniversitenin birlikteliğiyle oluşan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) işbirliğiyle 2013 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen sempozyumun yedincisi bu yıl 17-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Kırıkkale Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

 

“Prof. Dr. Fuat Sezgin Anısına Özel Oturum Düzenlenecek

UNİKOP Dönem Başkanı ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında 299 paydaşla etkinlikler yaptıklarını vurgulayarak; KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumunda da Türkiye’nin yakın tarihinde yetişen en büyük ilim adamlarından olan rahmetli Fuat Sezgin adına özel bir oturum düzenleneceğini söyledi.

 

UNİKOP’un bugün kocaman bir aile olduğunu belirten Rektör Aslan, “UNİKOP, KOP Bölgesini oluşturan Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerindeki Ahi Evran Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi’nden oluşmaktadır. UNİKOP’un dönem başkanlığını her yıl bir üniversitemiz üstlenmektedir. Bu yıl Kırıkkale Üniversitemizin dönem başkanlığında çeşitli faaliyetler yürüten UNİKOP’un en önemli etkinliği “Uluslararası KOP Sempozyumları”dır. Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan ve üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan VII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumunun konularını ‘Savunma Sanayi’, ‘Yenilenebilir Enerji’, ‘Tarım ve Hayvancılık’, ‘Sosyal ve Beşeri Kalkınma’ ve ‘İslam Bilim Tarihi’ olarak açıkladık. Bu yıl 17-19 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyum için tebliğ özetlerinin gönderilmesi için son tarih 23 Eylül 2019 olarak belirlendi. Sempozyuma katılmak isteyen akademisyen ve araştırmacılarımız, Sempozyum Programı hakkında https://unikop.kku.edu.tr/SUnikop ve http://unikop.org internet adreslerinden detaylı bilgi alabilirler.” diye konuştu. 

 

“Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolünü Önemsiyoruz”

Bölge üniversiteleri arasında; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak amacıyla 2013 yılında kurulan UNİKOP’un ilk olarak 7 üniversite ile yola çıktığını bugün ise 13 kamu ve vakıf üniversitesi önemli bir birliktelik olduğunu vurgulayan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı da şunları söyledi:

 

“Kurulduğu günden itibaren bölge üniversitelerinin birlikte çalışma kültürünü geliştiren, ortak aktiviteler düzenlemesini sağlayan UNİKOP, her yıl bölgesel kalkınma sorunlarının masaya yatırıldığı, çözümler arandığı Bölgesel Kalkınma Sempozyumları düzenlemektedir. Bu yıl, Kırıkkale Üniversitesi’nin dönem başkanlığı ve ev sahipliğinde Kırıkkale’de yedincisi gerçekleştirilecek olan sempozyumla bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini teorik bilimsel bilginin pratiğe aktarılması hususunda buluşturarak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkân sağlanması hedeflenmektedir.

Yurt içinden ve dışından bilim insanlarının ve ilgili sektör temsilcilerin katılacağı sempozyumda bu yıl, bölgemizin ve dünyanın en önemli konularında bildirilerin sunulması beklenmektedir. Sempozyum çerçevesinde düzenlenecek bir özel oturumla Müslüman bilim insanlarının bilim tarihine katkılarını gün yüzüne çıkaran Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızı da anacağız. Bölgemiz ve ülkemiz için güzel sonuçlar doğuracağına inandığımız sempozyumun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

 

SEMPOZYUM KATILIM ŞARTLARI

Kongreye derleme, araştırma, lisansüstü tezlerden üretilen çalışmalarla katılım sağlanabilir. Bildiride ismi geçenlerden bir kişi sunum yapmalıdır. Bildiriler en fazla iki yazarlı olabilir ve bir yazar en fazla iki bildiri sunabilir. Tüm yazarlara katılım belgesi verilecektir. Bildiride ismi geçmeyenlerin başkasının adına sunum yapması kabul edilemez. Sunumu yapılmayan bildiriler için yazar/lara katılım belgesi verilmez. Katılım belgeleri sunumdan sonra oturum başkanları tarafından katılımcıya verilecektir.

 

ULAŞIM VE KONAKLAMA

Konaklama, yemekler ve ulaşım masrafları katılımcılara aittir.  

 

SEMPOZYUM TAKVİMİ

Tebliğ özetlerinin gönderilmesi için son tarih: 23 Eylül 2019

Kabul Edilen Tebliğlerin Bildirilmesi: 27 Eylül 2019 

Tebliğlerin tam metinlerinin gönderilmesi için son tarih: 08 Kasım 2019

Sempozyum programının ilan edilmesi: 01 Ekim 2019

Sempozyum: 17-19 Ekim 2019

            

SEMPOZYUM WEB SAYFASI

Sempozyum ile ilgili detaylı bilgi, kurallar ve takvim için: https://unikop.kku.edu.tr/SUnikop  http://unikop.org

 

İrtibat: 0544 290 6188

E-posta: unikopsempozyum19@kku.edu.tr

Adres: Kırıkkale Üniversitesi, Ankara Yolu 7. Km. Yahşihan/KIRIKKALE

Bu Haber 3385 Defa Okundu.