Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesi için tanıtım atağı

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’nin ulusal ve uluslararası platformlarda tanınırlığını artırmak için toplantılar düzenliyor.

Eklenme Tarihi
26.02.2016
Okunma Sayısı
3248 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

İdarenin Çatalhöyük salonunda gerçekleştirilen ‘KOP Bölgesi Ulusal ve Uluslararası Tanıtım Programı İstişare Toplantısı’na KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Hüseyin Demirtaş, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Akçay, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden ile Ahiler Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Melike Aygün Çakıroğlu Birim Başkanı, Marka Kentler Derneği Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve uzman personel katıldı.

 

“Kurumlararası işbirliğini önemsiyoruz”

KOP Eylem Planı’nda yer alan ‘KOP Bölgesi Ulusal ve Uluslararası Tanıtım Programı’ ile bölgenin tarihi kültürel ve doğal özelliklerini ön plana çıkartmak istediklerini söyleyen KOP İdaresi Başkanı Bostancı, bölge turizmini artırmak için mevcut imkânlara ek tedbirler de ekleyerek KOP Bölgesi’nin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

 

Bölge ekonomisinin turizmden aldığı payın geliştirilmesinin ana fikir olduğuna dikkat çeken Bostancı, bu hedefe ulaşmak noktasında kurumlararası işbirliğini çok önemsediklerini, projenin Eylem Planı’nda belirtilen paydaşlarının ise Dışişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile il valilikleri, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşları olduğunun altını çizdi.

 

Katılımcıların bölge turizmini geliştirecek önerilerini paylaştığı toplantıda birlikte hareket etme gerekliliği ön plana çıktı.

Bu Haber 3248 Defa Okundu.