Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesi Turizm Master Planı tamamlandı.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘KOP Bölgesi Turizm Master Planı’ tamamlandı.

Eklenme Tarihi
22.08.2016
Okunma Sayısı
3590 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘KOP Bölgesi Turizm Master Planı’ tamamlandı.

 

Turizm sektörü için ilke, hedef, politika ve stratejilerin mekânsal boyutu ile değerlendirilmesi, turizmin öncü, sürdürülebilir sektör haline dönüştürülmesi ve istihdam oluşturulmasına yönelik turizm paydaşlarının katkısı ile hazırlanan ‘KOP Bölgesi Turizm Master Planı’ son şeklini aldı.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, plan ile bölgede yer alan kültür, inanç, kış sporları, termal ve doğa turizmine yönelik önemli kaynakların bir bütün oluşturacak şekilde değerlendirilmesinin, tek bir turizm türünü ön plana çıkartmak yerine tüm turizm alanlarında birbirini destekleyecek modellerin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, 2016-2023 yıllarını kapsayan Master Planda mekânsal olmayan plan kararları ile Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik yatırımların yer aldığını söyledi.

 

Topyekun Turizm

Plan dahilinde, turizm türü gözetmeksizin tüm turizm türlerinin birbirini destekleyecek şekilde geliştirilmesi ve bu alanlarda turist kalış süresinin arttırılmasının temel strateji olduğunu kaydeden Başkan Bostancı, “Bu strateji doğrultusunda bölgede Aksaray’da Ihlara Vadisi ve Güzelyurt, Karaman’da Ermenek, Konya’da Akşehir, Beyşehir, Sille ve Konya Kent Merkezi turizm odakları olarak belirlenmiştir. Belirlenen turizm odaklarında kalış sürelerinin artırılması için özellikle odakların yakınlarındaki turizm potansiyelli kaynaklara yatırım önerilmiştir” diye konuştu.

 

Plan yeni KOP illerini de kapsayacak

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan KOP İdaresi görev alanına 6 Haziran 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Nevşehir ve Yozgat illerinin eklendiğini hatırlatan Başkan Bostancı, 2017 yılında yapılacak revizyonla yeni KOP illeri Nevşehir ve Yozgat'ın da Turizm Master Planı’na entegre edilmesinin planlandığını sözlerine ekledi. 

 

 

 

Turizm Master Planına ulaşmak için tıklayınız.

 

Bu Haber 3590 Defa Okundu.