Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesi 'Yeni Marmara' olma yolunda

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, 2014-2018 yılları arasını kapsayan KOP Eylem Planı ile bölgede kapsamlı bir dönüşümü gerçekleştirmek istediklerini vurgulayarak; Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray’dan oluşan KOP Bölgesi’nin “Yeni Marmara” olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Eklenme Tarihi
07.01.2016
Okunma Sayısı
2890 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, 2014-2018 yılları arasını kapsayan KOP Eylem Planı ile bölgede kapsamlı bir dönüşümü gerçekleştirmek istediklerini vurgulayarak; Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray’dan oluşan KOP Bölgesi’nin “Yeni Marmara” olma yolunda ilerlediğini söyledi.

 

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı’yı ziyaret eden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, yerel basının önemine dikkat çekerek, Paslı’ya çalışmalarında başarılar diledi. Bostancı, İl Müdürlüğünün KOP Bölgesi illeri de olan Konya, Karaman ve Aksaray’ın tanıtımına yönelik faaliyetlerinin önemli olduğunu vurgulayarak bölgedeki bütün kurumların işbirliği içinde çalışmasını önemsediklerini söyledi.

 

KOP Bölgesine Yaklaşık 10 Milyar TL

Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerini içine alan KOP Bölgesi’nin tarımdan, sanayiye, ticaretten turizme birçok sektörde gelişme potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Bostancı, “2014-2018 yıllarını kapsayan KOP Eylem Planı ile amacımız, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray illerinden oluşan KOP Bölgesini içine kapanık eski durumundan kurtararak tarihinden miras aldığı sorumluluk bilinci ile hak ettiği ‘Kâdim Başkent’ ihtişamını tekrar kazanmasını sağlayarak, bölgemizin yeni bir Marmara haline gelmesi için gerekli altyapıları oluşturmaktır.” diye konuştu.

 

KOP Eylem Planı’nın kapsayıcı, insan odaklı ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleriyle hazırlandığını ve bölgenin tarım, turizm, ulaştırma, lojistik, ticaret alanlarında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Bostancı şunları söyledi: “Bu potansiyeli ortaya çıkarmak için hazırlanan ve Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu tarafından onaylanan KOP Eylem Planı yürürlüğe girmiştir. KOP Eylem Planı, KOP Bölgesini bütün olarak ele alan entegre bir bölgesel kalkınma planıdır. KOP Eylem Planı kapsamında 5 ana eksen, 26 alt eksen, 92 eylem ve 243 proje paketi öngörülmüş ve 2014-2018 yılları için 9 milyar 927 milyon lira kaynak tahsisatı yapılmıştır. KOP Eylem Planı’nın temel amacı bölgede kapsamlı bir dönüşümü gerçekleştirmektir. Bu çerçevede tarımsal yapıda değişimi ve sürdürülebilirliği sağlayarak; sanayi, ticaret, ulaşım, enerji gibi sektörleri güçlendirmek, eğitim, sağlık, kültür ve diğer sosyal hizmetlere erişilebilirliği artırmak, bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak, yenilikçi bir yaklaşımla bölgenin rekabet gücünü geliştirmek, bölgenin ekonomik ve sosyal kapasitesini güçlendirmek ve bölgede yaşayan insanların refah düzeyini yükseltmek temel önceliklerimizdir. KOP İdaresi olarak kalkınma sürecinde yer alan tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte koordineli bir şekilde çalışmaya gayret gösteriyoruz. Özellikle bölgemizde bulunan il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve kalkınma ajansları ile işbirliği içerisinde çok yönlü projelerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Cemil Paslı ise, KOP’un temellerinin Osmanlı’da atıldığını belirterek, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden birisi olduğunu belirtti. Paslı, KOP’un genelde bilinenin aksine sadece tarım ve sulamadan ibaret olmadığını ifade ederek, sanayi, bilim ve kültür gibi alanlarda da kalkınmaya yönelik tüm konuları kapsadığını, “Yeni Marmara” hedefinin gerçekleşebilmesi için gerekli bütün potansiyelin bölgemizde mevcut olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Haber 2890 Defa Okundu.