Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP-Bozok Üniversitesi İşbirliğiyle Yozgat’ta Manda Yetiştiriciliği Yaygınlaşıyor

‘Mandacılık Yozgat’ta Marka Haline Geliyor Projesi’ Kapanış Toplantısı Yapıldı

Eklenme Tarihi
06.04.2018
Okunma Sayısı
4169 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi  (KOP TEYAP) kapsamında  desteklenen ve Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nce yürütülen “Mandacılık Yozgat’ta Marka Haline Geliyor” (Yozgat ili Manda Yetiştiriciliğinde Verimlilik, Süt Hijyeni ve Kalitesini Artırma) eğitim projesi kapsamında eğitim alan çiftçilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

 

Yozgat’ta manda yetiştiriciliğini yaygınlaştırma ve artırmaya yönelik uygulamaya konulan  proje kapsamında, çiftçi ve üreticilere 5 gün boyunca  eğitim verildi. Eğitim programına katılan çiftçiler,  manda yetiştiriciliğinde verimlilik, süt hijyeni ve kalitesini artırma gibi konularda bilgi aldı. 

 

Yozgatlı kadınlara manda sütünden peynir yapımının uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimler sonunda 30 üreticiye Süt Sağım Makinesi, 72 üreticiye de galvanizli süt güğümü dağıtıldı.

 

Projenin kapanış törenine Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Dünya Damızlık Birliği Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat Manda Birliği Başkanı Yusuf Selvi, KOP İdaresi Başkan Danışmanı Orhan Ermetin, KOP İdaresi Uzmanları ve çok sayıda manda yetiştiricisi katıldı.

 

Bu Haber 4169 Defa Okundu.