Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP’dan Nevşehir'in 12 Projesine 17 Milyon TL'lik Mali Destek

KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen ve Nevşehir'de desteklenmesi planlanan projelerin protokolü, Kapadokya Alan Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. 2022 Yılı KOP Mali Destek Programı kapsamında Nevşehir’de 12 projeye 17 Milyon TL’lik destek için imzalar atıldı.

Eklenme Tarihi
19.05.2022
Okunma Sayısı
831 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen ve Nevşehir'de desteklenmesi planlanan projelerin protokolü, Kapadokya Alan Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. 2022 Yılı KOP Mali Destek Programı kapsamında Nevşehir’de 12 projeye 17 Milyon TL’lik destek için imzalar atıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen 2022 Yılı KOP Mali Destek Programının protokol imza töreni Nevşehir’de gerçekleştirildi. Kapadokya Alan Başkanlığı konferans salonunda yapılan törene; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Savran, ilçe kaymakamları, İlçe ve belde belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, İl Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş, STK temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katılım gösterdi.

 

“Şehrimiz İçin Çalışıyoruz”

KOP İdaresinin öneminden bahseden Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “Karaman’dan Yozgat’a kadar uzanan coğrafyada yapılan çalışmalardan dolayı öncelikle KOP Başkanlığını tebrik etmek istiyorum.  Nevşehir Valiliği olarak bölgenin kalkınması için proje üretimlerimiz devam ediyor. Bu projelerimizi üretirken de KOP aklımız gelen ilk yerlerden bir tanesidir. Açık konuşmak gerekirse Başkanlığınız bizleri son derece cesaretlendirmektedir. Bugün ilimiz için güzel bir gün. 2022 yılında uygulamaya geçecek olan projelerin protokolünü imzalıyoruz. Toplamda Nevşehir’de 97 projeye 91 Milyon 729 TL destek sağlandı. Bugün 12 projeye 17 Milyon TL’lik daha destek sağlanması için masaya oturmuş bulunuyoruz. Bu 12 projenin 2 tanesi sulama projesi, 3 tanesi kalkınma programı, 4 tanesi Tarımsal eğitim ve yayın projesi, Oluşturulan kütüphaneler ile eğitim desteği ve Mustafapaşa Turizm uygulamaları desteği alındı.

Bölgenin kalkınması için ihtiyaç duyulan projelerin hayata geçirilmesi için çaba sarf ettiğimiz apaçık ortadır. Projeler üzerinde çalışmalarımız hız kesmeden devam edeceğini belirtmek isteriz.” dedi. 

 

“125 Milyon TL Destek”

İdarenin Nevşehir’e verdiği desteklerden bahseden KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ise “Nevşehir iline 2016 yılından beri sağlanan mali destek tutarı 2021 yılı sonu itibariyle yaklaşık 74,6 milyon TL’dir. Bu tutarın 2022 yılı fiyatı ile değeri yaklaşık 125 milyon TL’dir. Söz konusu tutar ile 86 projenin gerçekleştirilmesine yönelik ödenek ilgili uygulayıcı kuruluşlarımıza aktarılmıştır. Hatırlarsanız 2021 yılı içerisinde “2021-2023 KOP Bölge Kalkınma Planı Tanıtım Programı ve KOP Bilgilendirme Çalıştayı” için bir araya gelmiştik. Bu programda 2021-2023 dönemini kapsayan, bölgenin topyekûn kalkındırılması için hazırladığımız KOP Bölge Kalkınma Programının kapsamı ve bu kapsamda Başkanlığımızca gerçekleştirmeyi planladığımız faaliyetler ile yürütülecek mali destek programları hakkında genel bir bilgilendirme gerçekleştirmiştik. Ayrıca, ilin ihtiyaçları, sorunları ve önceliklerini uzman arkadaşlarımızla birlikte istişare etmiştik.” dedi.

 

“Bölge İçi Dengeleri Gözetiyoruz”

2022 yılında desteklenecek projeleri, bu çalıştay da katılımcılardan aldıkları bilgiler ile birlikte mali destek programımızın önceliklerini, KOP Bölge Kalkınma Programı’nın amaç ve hedeflerini birlikte değerlendirerek ve bölge içi dengeleri gözeterek belirlediklerini söyleyen KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, “İdaremizdeki uzman arkadaşlarımızın titizlikle yaptığı değerlendirmeleri Bakanlığımız uzmanları ile de paylaşarak bu projelerin Sn. Bakanımız tarafından onaylanmasını sağladık. 2022 yılında Nevşehir ilimize hali hazırda Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP), Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı, KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Programı kapsamında 11 projeye yaklaşık 17 milyon TL’lik proje desteğinin sağlanması planlanmıştır. Her ne kadar bizler bölgemizin kalkındırılması için gerekli mali imkânları artırmaya ve tüm ekibimizle bölgemiz için bu kaynakların en doğru şekilde değerlendirilmesi için proje seçiminden, uygulanmasına ve devamlılığına kadar tüm aşamaları takip etmeye çaba göstersek de söz konusu projelerin en doğru şekilde uygulanması, ülkemiz kaynaklarının en etkin şekilde kullanımı ve sürdürülebilirliği projeleri uygulayan kuruluşların ve ilgili yerel otoritelerin sahiplenmesi ile mümkündür. Konuyla ilgili bugüne kadar göstermiş olduğunuz hassasiyetlere teşekkür eder, bugün imzalayacağımız protokoller ile gerçekleştireceğimiz 2022 yılı projelerinin Nevşehir ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol ile imza töreni yapıldı.

Bu Haber 831 Defa Okundu.