Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi, Bölge Hayvancılığının Modernleşmesi İçin Eğitimlere Devam Ediyor

KOP İdaresi, bölge illerinde hayvancılığı geliştirmek, süt üretiminde kalite ve karlılığı artırmak ve yeni teknolojilerin kullanılmasını sağlamak amacıyla bir dizi eğitim faaliyeti yürütüyor.

Eklenme Tarihi
16.02.2018
Okunma Sayısı
4823 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi, bölge illerinde hayvancılığı geliştirmek, süt üretiminde kalite ve karlılığı artırmak ve yeni teknolojilerin kullanılmasını sağlamak amacıyla bir dizi eğitim faaliyeti yürütüyor.

 

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı; Tarımsal Eğitim ve Yayım Programı (KOP TEYAP) kapsamında bölge illerinde süt hayvancılığının geliştirilmesi için eğitim programları düzenliyor. Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesinde modern hayvan işletmeleri oluşturulmasına yönelik hazırlanan ‘Süt Hayvancılığında Kârlılığı Artırma Eğitimi’ Karaman’da yapıldı. 

 

Süt Hayvancılığında Kârlılığı Artırma Eğitimi ile Bilinçli Üretim Modelleri Konuşuldu

KOP Bölgesi genelinde çok sayıda işletmede yapılan hayvancılık faaliyetlerinin modern ve başarılı işletme modellerine dönüştürülmesi, işletme yönetim sistemlerinden kaynaklanan sorunların tespiti ve ortadan kaldırılmasına yönelik çözüm önerilerinin konuşulduğu eğitimlerde bilinçli üretim teknikleri ile işletme karlılığının arttırılması masaya yatırıldı.

 

Eğitim programına konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Dağ, ‘Süt Sığırcılık İşletmelerinde İşletme Yönetiminden Kaynaklanan Problemleler’, ‘Damızlık Seçimi’, ‘Üreme, Kızgınlık Takibi’, Buzağı Bakım ve Beslemesi’, ‘Süt Verimini Etkileyen Faktörler, Sağım Tekniği ve Hijyeni’ ile ‘İneklerin Beslenmesi, İnek Konforu ve Kaliteli Kaba Yem Üretimi’ konularında katılımcılara bilgi verdi.

 

Serbest Veteriner Hekim Osman Çolak ise ‘Buzağı Ölümleri ve Çözüm Önerileri’, ‘Buzağı Bakım ve Beslemesi’, ‘Süt İneklerinde Dönemsel Besleme’ hakkında konuştu. Özel sektör temsilcileri de katılımcılarla tecrübe paylaşımında bulundu.

 

Karaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programına; KOP İdaresi Planlama ve Proje Geliştirme Koordinatörü Ümit Yorgancılar, Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, Karaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Hasan Tatlıpınar ile büyükbaş hayvan yetiştiricileri ve özel sektör temsilcileri katıldı. 

Bu Haber 4823 Defa Okundu.