Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP ile Kadınlar Üretiyor, Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor

KOP İdaresi tarafından, Kadınların üretime katılması, aile ekonomisine destek sağlaması ve tarım uygulamalarındaki bilinç düzeylerinin artırılması amacıyla desteklenen “Güneşin Işığı, Kadının Emeği Projesi” başarıyla sonuçlandı.

Eklenme Tarihi
15.10.2018
Okunma Sayısı
3699 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP TEYAP kapsamında desteklenen “Güneşin Işığı-Kadının Emeği Projesi” başarıyla sonuçlandı

 

KOP İdaresi tarafından, Kadınların üretime katılması, aile ekonomisine destek sağlaması ve tarım uygulamalarındaki bilinç düzeylerinin artırılması amacıyla desteklenen “Güneşin Işığı, Kadının Emeği Projesi” başarıyla sonuçlandı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında desteklediği, Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen “Güneşin Işığı, Kadının Emeği Projesi” kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

 

Meram İlçesi Kayhüyük Mahallesinde yapılan kapanış törenine, İlçe Kaymakamı Resul Çelik, KOP İdaresi Koordinatörü Mustafa Ümit Yorgancılar, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar, Belediye Başkan Yardımcısı Seyhan Taşbaş, Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürü Niyazi Emrah Çerez, Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ile kadın çiftçiler katıldı.

 

“Kadınlarımız üretiyor, ekonomiye can veriyor”

KOP TEYAP Mali Destek Programı çerçevesinde 2016 yılında destek kapsamına alınan “Güneşin Işığı-Kadının Emeği Projesi” ile kadının ev ekonomisindeki payını artırmak, sürdürülebilir tarımsal farkındalık oluşturmak ve önder çiftçi bilincinin yaygınlaşmasını amaçladıklarını belirten KOP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Mustafa Ümit Yorgancılar, 13 mahallede toplam 420 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim programına alınan kadın üreticilerin kendi ürettikleri veya dışarıdan temin ettikleri kayısı, erik ve vişne gibi meyveler ile domates, biber, patlıcan, yeşil fasulye gibi sebzeleri ayrı ayrı dağıtılan tel ve ayaklı askı kurutmalıklarda nasıl kurutacakları, paketleme ve pazarlama konularında nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildiklerini söyledi.

 

İlçe Kaymakamı Resul Çelik de Konya’nın sahip olduğu tarım potansiyelini ekonomiye kazandırmak, çiftçinin yaşam standardını, gelir ve refah düzeyini artıracak, istihdamı sağlayacak projelere büyük önem verdiklerini belirterek, KOP İdaresi tarafından finanse edilen projenin hedefine ulaşmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

“Güneşin Işığı, Kadının Emeği Projesi”ne katılan önder kadın çiftçiler adına konuşan Ayşe Barutçu ise daha önceleri anadan babadan gördükleri eski tekniklerle kuruttukları sebze ve meyveleri bugün çağın gerektirdiği yeni sistemlerle kuruttuklarını belirterek, aldıkları eğitim ile kendilerine özgüven geldiğini ve bu tür projelerin devamını dilediklerini söyledi.

 

Konuşmaların ardından önder kadın çiftçilerin hazırladığı stantlar gezildi.

 

Bu Haber 3699 Defa Okundu.