Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP KÖSİP 2015 Yılı Projeleri Masaya Yatırıldı

Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren 2015 yılı usul ve esasları çerçevesinde Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP) hakkında KOP Bölgesi’ndeki KÖSİP Uygulayıcı Kuruluşları bir araya geldi.

Eklenme Tarihi
12.03.2015
Okunma Sayısı
2823 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya KOP İdaresi Başkan vekili İhsan Bostancı, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundal, Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Ahmet Günaydın, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Turan ile teknik personel katıldı.

 

KÖSİP projelerinin 2015 yılına ilişkin usul ve esaslarının görüşüldüğü toplantıda, KOP İdaresi Başkan vekili Bostancı, katılımcılara bilgiler verdi. KÖSİP'in KOP bölgesinde başarıyla uygulandığını vurgulayan Başkan Vekili Bostancı, "KÖSİP kapsamında özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesim sulu tarıma geçmiştir. Program kapsamında 2011 yılında 50 Milyon TL, 2012 yılında 63,4 Milyon TL, 2013 yılında 75,3 Milyon TL ve 2014 yılında 74,2 Milyon TL bölge illerimize aktarılmıştır. Başarıyla uygulanan projelerle kırsaldan kente göç azalmış ve katma değeri yüksek ürünler üretilmiş, halkımızın gelir seviyesi yükselmiştir" dedi. 

Toplantıda, KOP İdaresinin 2015 yılı bütçesi içerisinde yer alan KÖSİP ödeneklerinin hangi şartlarda ve nasıl kullandırılacağı, sulama sistemleri rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması projeleri için Aksaray, Karaman ve Niğde’de İl Özel İdarelerine, Konya’da ise Büyükşehir Belediyesine aktarılacak bütçe payları ile faaliyetlerin izlenmesi ve denetimlerine ilişkin hususlar yer aldı.

Bu Haber 2823 Defa Okundu.