Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP’la ‘Tarım Engel Tanımaz’ Projesi Hizmete Girdi

KOP İdaresi tarafından finanse edilen, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından yürütülen ‘Tarım Engel Tanımaz Projesi'nin sera açılışı gerçekleştirildi. 10-27 yaş grubu arasındaki özel öğrencileri toprakla buluşturan projede, çocuklar organik sebze ve meyve yetiştirmeyi öğrenecek.

Eklenme Tarihi
17.06.2022
Okunma Sayısı
678 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi tarafından finanse edilen, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından yürütülen ‘Tarım Engel Tanımaz Projesi'nin sera açılışı gerçekleştirildi. 10-27 yaş grubu arasındaki özel öğrencileri toprakla buluşturan projede, çocuklar organik sebze ve meyve yetiştirmeyi öğreniyor. 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının kısa adı KOP TEYAP olan KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında finanse ettiği ‘Tarım Engel Tanımaz Projesi'nin sera açılışında özel öğrencilerin mutluluğu gözlerine yansıdı. Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KOP İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Tarım Müdürü Yusuf Şahinbaş ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde; Vali Akkoyun ve KOP Başkanı Karakoyunlu, projede yer alan tüm özel öğrencilerle tek tek ilgilendi.

 

“Kamu Kaynaklarının Etkin ve Verimli Kullanımı Bizim İçin Önemli”

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak 2011-2021 yılları arasında Karaman’a 362 proje ile toplamda 227 milyon TL tutarında önemli bir destek sağladıklarını ifade eden KOP Başkanı Murat Karakoyunlu, 2022 yılında ise ilave 6 proje ile yaklaşık 15 milyon 281 bin TL tutarındaki ödeneğin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından onaylandığını belirterek; “Bugün, Karaman Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerimizin hizmetine sunacağımız bu projenin öğrencilerimize üretim, istihdam, bilgi ve deneyim gibi başta tarımsal faaliyetler anlamında çok büyük katkılar sağlayacağını umuyorum. Bu doğrultuda meslek okulumuzun Tarım Bölümünde eğitim alan özel öğrencilerimizin topluma kazandırılması, özgüvenlerinin artması ve üretim kabiliyetlerinin arttırılmasını çok kıymetli buluyoruz. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması esası ile yaptığımız faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin önemli olduğunun altını çizerek, projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm uzman arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve özel öğrencilerimizin kıymetli velilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından ‘Tarım Engel Tanımaz Projesi’ kapsamında kurulan seranın açılışını gerçekleştirdi. Vali Akkoyun, Belediye Başkanı Kalaycı, KOP Başkanı Karakoyunlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan sera alanında incelemelerde bulundu. Bitki türleri ve bakımı, bitki çoğaltma teknikleri, seracılık bilgileri, fide yetiştiriciliği gibi tarımsal bilgilerin verildiği eğitimler ile 10-27 yaş grubu aralığındaki özel öğrencilerin yetiştirdiği gül, çilek, lavanta, reyhan, üzüm, dut, limon süs bitkileri ve çeşitli sebzeler katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.

Bu Haber 678 Defa Okundu.