Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP SOGEP ile İnsan Hayatına Dokunan Projeler Hayata Geçiriliyor

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, mali destek sağladığı projelerle toplumun her kesiminden insanların ihtiyaçlarına çözüm üretiyor.

Eklenme Tarihi
24.09.2018
Okunma Sayısı
5272 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, mali destek sağladığı projelerle toplumun her kesiminden insanların ihtiyaçlarına çözüm üretiyor. Özellikle toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik projelerle aileler bilinçlendiriliyor, engelli bireylerin topluma entegrasyonu ve istihdamı konusunda çalışmalar yürütülüyor.

 

KOP Bölgesi’nde sosyal kalkınmanın hızlandırılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması amacı ile uygulanan ve kısa adı KOPSOGEP olan “Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı” ile özellikle dezavantajlı kesimlerin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarına katkıda bulunmak amaçlanıyor. Program, SODES programının uygulanmadığı iller olan Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir’de faaliyet gösteren Valilikler, Kaymakamlıklar, İl Müdürlükleri, İl ve İlçe Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları aracılığı ile yürütülüyor.

 

Karaman’da “Spor Yapıyorum Evden KOP’uyorum” Projesi Örnek Oluyor

KOP SOGEP ile bölge genelinde yürütülen projeler özellikle dezavantajlı kesimlerin sosyal hayata daha aktif katılmasına zemin hazırlıyor. Bu program kapsamında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Spor Yapıyorum Evden KOP’uyorum Projesi" örnek projeler arasında yer alıyor. Karaman’da yürütülen proje ile dezavantajlı bireylerin toplumsal entegrasyonu ve çevresel etkileşimleri sağlanırken engelli bireylerin aileleri de bilinçlendiriliyor. 

 

Şehir merkezindeki zihinsel, bedensel, işitme, görme ve otistik engelliler ile ailelerini hedef alan projede engelli birey ve ailelerine etkinlikler ve seminerler düzenleniyor. Proje ile voleybol, masa tenisi, satranç ile taş boyama ve seramik sanatı kursu, engelli şenliği ve ailelere yönelik ‘Öz Bakım Becerileri’ kursları açılarak engelli bireylerin gelişmesine katkı sunuluyor. Proje kapsamında önümüzdeki günlerde il genelindeki iş adamlarına yönelik ‘Engelli Birey İstihdamı’ konulu seminer çalışması, müzik atölyesi kurulması ve kamu kurumlarından 15 kişinin katılacağı ‘İşaret Dili’ kursları da düzenlenmesi planlanıyor. 

Bu Haber 5272 Defa Okundu.