Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP’tan Kırşehir’e ‘Fen, Bilim ve Deney Kütüphanesi’

KOP İdaresinin destekleriyle geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek gençlerin; bugünün teknolojisini daha iyi anlamalarını, yeni teknolojilere hızlı ve sağlıklı bir şekilde adapte olabilmelerini ve bilim-teknoloji alanında üretim yaparak kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayacak ‘KOP Fen, Bilim ve Deney Kütüphanesi’ Kırşehir’de gençlerin hizmetine sunuldu.

Eklenme Tarihi
30.12.2021
Okunma Sayısı
729 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresinin destekleriyle geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek gençlerin; bugünün teknolojisini daha iyi anlamalarını, yeni teknolojilere hızlı ve sağlıklı bir şekilde adapte olabilmelerini ve bilim-teknoloji alanında üretim yaparak kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayacak ‘KOP Fen, Bilim ve Deney Kütüphanesi’ Kırşehir’de gençlerin hizmetine sunuldu.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi (KOP OKUYOR) kapsamında finanse edilen ‘KOP Fen, Bilim ve Deney Kütüphanesi’, Kırşehir’in Akpınar İlçesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Akpınar Kaymakamı Ali Buzkaya, Belediye Başkanı Şükrü Turgut, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan ile Proje yürütücüsü İlçe Milli Eğitim Müdürü Örsan Pınar, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende, misafirler ‘Akpınar KOP Fen, Bilim ve Deney Kütüphanesini’ hayranlıkla inceledi.

 

KOP İdaresinin; bölgenin gelişen, değişen ekonomik yapısı itibariyle öne çıkan tarım, sulama, hayvancılık projelerinin yanında sosyal sektörlerde de projelere mali destekler sunduğunu hatırlatan KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, 2016-2021 yılları arasında KOP Bölgesi genelinde toplam 244 sosyal projeye yaklaşık 19 milyon TL kaynak aktarıldığını, Akpınar’da hayata geçirilen bu önemli projenin de geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek gençlere yönelik küçük dokunuşlar olduğunu ifade ederek; “2021 yılında protokolünü imzaladığımız ‘Akpınar KOP Fen-Bilim-Deney Kütüphanesi Projesi’ kapsamında çocukların ve gençlerin üreten bir nesil olmalarını desteklemek amacıyla kurulan kütüphanelerimizin açılışını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Oluşturulan kütüphane ile çocuklarımız ve gençlerimiz robotik kodlama alanından, uzay, evren, gezegenler, galaksiler, yıldızlar, meteorlar gibi kavramları öğrenmeleri gibi birçok alanda etkin olmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca çocuklar ve gençlerimiz oluşturulan Kütüphane ile bilimin temel kavramlarını gözlemleyerek, inceleyerek, sorgulayarak ve deney yaparak bilimsel sürece dâhil olmalarını sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

 

Akpınar Kaymakamı Ali Buzkaya’da konuşmasında ‘KOP Fen, Bilim ve Deney Kütüphanesi’ ile öğrencilerin bilimin temel kavramlarını gözlemleyerek, inceleyerek, sorgulayarak ve deney yaparak bilimsel sürecin içerisinde yer almalarının önemine değinerek; “İlçemizde eğitim-öğretime devam eden öğrencilerimizin Dünya'da ve ülkemizde hızla dönüşen ekonomik ve toplumsal hayatın gereksinimlerini anlamaları, buna uygun yetkinlikleri zamanında edinerek yeni toplumsal yapıya katılım sağlamaları için bilinç, kültür, bilgi, beceri ve yetenek düzeylerinin artırılması ve buna bağlı olarak girişimcilik, yenilikçilik gibi 21. yüzyıl becerilerini edinmelerini arzuluyoruz” diye konuştu.

 

‘KOP Teknoloji Kütüphanesi’, ‘KOP Astronomi Kütüphanesi’ ve ‘KOP Bilim ve Deney Kütüphanesi' gibi üç ana bölümden oluşan ‘Akpınar KOP Fen, Bilim ve Deney Kütüphanesi’nde, öğrencilerin üreten bir nesil olmaları amaçlanıyor. Robotik ve kodlama alanında gençlerin kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayacak atölyelerde basit robot yapımı, film ve animasyon yapımı, mobil uygulama geliştirme, üç boyutlu modelleme ve üretim, photoshop, artırılmış gerçeklik ve enerji teknolojileri uygulamaları gibi teknolojik etkinliklerin yapılması sağlanacak. Öte yandan öğrencilerin uzay ve evren hakkında bilgi edinmeleri ve tanımaları, dünya, ay, güneş, gezegenler, güneş sistemi, galaksiler, yıldızlar gibi kavramları, modern astronomiye uzanan gelişmeler ve yenilikler ışığında uygulayarak öğrenmeleri hedefleniyor.

Bu Haber 729 Defa Okundu.