Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP’tan Niğde'ye 12 Proje İçin 21 Milyon TL’lik Destek

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2022 yılında Niğde'de 12 proje için 21 milyon liralık destek sağlayacak.

Eklenme Tarihi
24.05.2022
Okunma Sayısı
895 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2022 yılında Niğde'de 12 proje için 21 milyon liralık destek sağlayacak.

 

Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanlığı ile Niğde Valiliği arasında, 2022 Yılı KOP Mali Destekleri Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Milletvekili Yavuz Ergün, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ile kaymamaklar ve kamu kurum yöneticileri katıldı.

 

Niğde'nin son dönemde sanayide çok büyük atılım gerçekleştirdiğini ancak hala tarım kenti kimliğini koruduğunu söyleyen Niğde Valisi Mustafa Koç, tarımın Türkiye için stratejik bir sektör olduğunu vurgulayarak; “Tarımın sürdürülebilir olması lazım. Çünkü insanımızın, milletimizin, dünyadaki tüm insanların gıdaya ulaşabilmesi tarım ve üretim sayesinde söz konusu. Geçmiş yıllardaki desteklere ilave olarak 12 projemize yaklaşık 21 milyon ilimizin hizmetine sunulacak. Projelerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Niğde Milletvekili Yavuz Ergun en çokta tarımsal sulama projelerinin desteklenmesi gerektiğine inandığını belirterek; "Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili ama su fakiri bir ülkeyiz. Özellikle ilimiz açısından baktığımız zaman, tarımda çok ileri bir seviyeye gidiyoruz. Önümüzdeki günlerde tarımla ilgili projeler daha da artacak, bundan dolayı suya daha çok ihtiyaç var." dedi.

 

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin ise bölge insanının hayat standartlarının yükseltilmesi, çevre şartlarının iyileştirilmesi ve bölge ekonomisinin kalkınmasına yönelik mali destekler sunduklarını anlattı. Bugüne kadar 1931 projeye toplamda 3,2 Milyar TL mali destek sağladıklarını aktaran Şahin; "2011'den beri Niğde'ye sağladığımız mali destek tutarı, 2021 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 179 milyon liraya ulaştı. Söz konusu tutar ile 226 projenin gerçekleştirilmesine yönelik destekler uygulayıcı kurumlara aktarıldı. 2022 yılında başta sulama, hayvancılık, bitkisel üretim, eğitim ve kültür olmak üzere projeler kabul edilerek mali destek almaya hak kazandı" şeklinde konuştu.  

Bu Haber 895 Defa Okundu.