Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP’tan Selçuk Üniversitesine 4.8 milyon liralık destek

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında Selçuk Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakültesi uygulamalı eğitim altyapısının güçlendirilmesi için 4.8 milyon liralık yatırım desteği sağladı.

Eklenme Tarihi
09.12.2016
Okunma Sayısı
4642 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında Selçuk Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakültesi uygulamalı eğitim altyapısının güçlendirilmesi için 4.8 milyon liralık yatırım desteği sağladı.

 

Üniversitenin Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara ve beraberindeki heyet katıldı.

 

“Teknik Personelin Sahada Eğitimine Önem Veriyoruz”

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, bugüne kadar KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım faaliyetleri kapsamında çiftçilere ve teknik personele çeşitli eğitimler verdiklerini belirterek, sahada çalışan teknik personeli yetiştiren üniversitelerde de uygulamalı eğitimler vererek daha verimli olabilmelerini hedeflediklerini belirterek; “KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak yürütmüş olduğumuz geniş programlı KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Faaliyetleri var. Bu program kapsamında çiftçilerimize yönelik eğitimler düzenliyoruz. Sahada yayım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Tabi bu eğitim ve yayım faaliyetlerinin bir kısmını da özellikle teknik personele yönelik çalışmalar oluşturmakta. İnşallah hayata geçirdiğimiz bu proje neticesinde Veteriner ve Ziraat Fakültesi öğrencilerimize uygulamalı eğitimler vererek daha verimli olabilmelerini sağlamak istiyoruz. Ben üniversitemizin veteriner ve ziraat fakültelerine sağladığımız bu destekle oluşturulacak eğitim merkezlerinin bölgemize, ülkemize ve tarım sektörüne hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabi bu süreçte bize yardımcı olan rektörümüz başta olmak üzere Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi Dekanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Yatırımın Verimli Şekilde Geri Dönüşü En Büyük Temennimiz”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ise üniversitelerin bilgiyi biriktiren ve yayan kurumlar olduğuna dikkat çekerek, “Biz, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan aldığımız 4 milyon 800 bin liralık yatırım desteğini inşallah devletimize 48 milyonlar, 480 milyonlar olarak geri dönmesi için çaba sarf edeceğiz. Sadece bir seferde harcanıp kaybolacak para değil, katma değer üretecek yatırımlar ön planda. Bu hem çiftçimizin eğitiminde hem öğrencilerimizin eğitiminde ve daha donanımlı insanlarımızın yetiştirilmesi için harcanılacak olan bir yatırımdır. Bu açıdan en başta Kalkınma Bakanlığımıza, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız İhsan beye çok teşekkür ediyorum. Bunlar üniversite bütçeleri için önemli katkılardır. İnşallah verimli ve yararlı bir şekilde dönüşünü sağlarız. Tüm çabamız bu yönde” diye konuştu.

 

İmzalanan protokolde; Veteriner Fakültesi için uygulamalı eğitim altyapısının güçlendirilmesine yönelik ‘Robotik Sağım ve Sürü Takip Sistemli Süt Sığırcılığı Tesisi Projesi’ ve ‘Kesimhane Projesi’ ile Ziraat Fakültesi’ne yönelik ‘Modern Büyükbaş Besi Tesisi Kurulumu ve Eğitim Projesi’, ‘Yem Üretim Tesisi Projesi’, ‘Koyunculuk Eğitim Merkezi Projesi’, ‘Keçicilik Eğitim Merkezi Projesi’, ‘Tarım Alet ve Ekipmanları Uygulama Hangar Tesisi Projesi’, ‘Topraklı ve Topraksız Sera Tesisi Projesi’, ‘Süt ve Süt Ürünleri Üretim Sistemi Tesisi Projesi’ ve ‘Tasarruflu Sulama Sistemleri Eğitim Tesisi Projesi’ için destek sağlanacak.

 

Protokolde ayrıca Selçuk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Üniversite Televizyonu’nun da dahil olduğu yeni bir proje için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

 

Bu Haber 4642 Defa Okundu.