Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Niğde’de Hayata Geçirilecek 17 Projeye KOP’tan 11 Milyon 523 TL Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle 2021 yılı içerisinde hayata geçirilecek olan 11 milyon 523 Bin Türk Lirası tutarındaki 17 proje için imzalar atıldı.

Eklenme Tarihi
28.05.2021
Okunma Sayısı
780 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle 2021 yılı içerisinde hayata geçirilecek olan 11 milyon 523 Bin Türk Lirası tutarındaki 17 proje için imzalar atıldı.

 

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin katıldı. Proje imza töreninde konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “2021 yılı içerisinde KOP idaresine sunmuş olduğumuz projelerden toplam 17 adet projemiz kabul gördü ve İlimize 11 milyon 523 bin 500 TL bir destek sağlanmış durumda” dedi.

 

Destekleme alan projeleri tek tek sıralayan Vali Şimşek, “7 milyon 930 bin lira destek alan 8 projemiz KÖSİP’le ilgili yani küçük ölçekli sulama işleri ilgili. 2 adet projemiz Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı için 1 milyon 180 bin lira destek gördü.  8 adet KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi için 515 bin 750 TL, 2 adet KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi projesi için 769 bin TL,  1 adet KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi projesi için 280 bin TL, Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) için  380 bin TL ve YAS' da Su ve Enerji Revizyonu projesi için 468 bin 750 TL destek olmak üzere toplam 11 milyon 523 bin 500 TL destek almış olacağız. Şüphesiz KOP İdaremiz, bölgemizin tarım hayvancılık ve kültürel anlamda kalkınması için çok büyük destek vermektedir. Önümüzdeki yıllarda da bu desteğin devam edeceğine inanıyoruz. Ben bu desteklerin sağlanmasında başta sayın bakanımız olmak üzere ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza, yine projelerin hazırlanmasında emeği geçen Niğde Proje Ofisimize teşekkür ediyorum. İlimizin tarım ve hayvancılık sektörünün yanı sıra eğitim ve kültürel anlamda kalkınması için son derece önemli olan projelerin Niğde’mize hayırlı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’de imza töreninde yaptığı konuşmada; “Niğde’ye 2011-2021 yılları arasında toplam 222 proje için 167 milyon 500 bin lira değerinde KOP Bölge Kalkınma İdare finansman desteği sağlandı. Bu yıl da bahsettiğiniz gibi toplam 17 proje için 11 milyon 523 bin TL destek verilmiş olacak. Ben öncelikle bu projelerin hazırlanmasında başta Sayın Valimize ve ilgili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Niğde’mize de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Son dönemde özellikle ülkemizde ve dünyada etkisini gösteren iklim değişikliği ile yaşanan kuraklıkla birlikte tarımda suyun yetersizliği ile alakalı bir durumla karşı karşıyayız. Ama var olan kaynaklarımızın en etkin bir şekilde kullanılabilmesine yönelik kapalı sulama sistemleri olmak üzere bazı yerlerde göletler hazırlamak suretiyle çiftçilerimizin üretimlerini yapabilmelerini sağlamak amacıyla bize gelen projeleri desteklemek suretiyle sürdürebilir bir tarımı sağlamaya çalışıyoruz. Ülkemizin en önemli tarım bölgelerinden birisi olan Niğde, bu anlamda yapılacak projeler ve almış olduğu desteklerle tarımda çok iyi bir noktaya gelecektir. Özellikle patates üretimi konusunda ülkemizde yüzde 25’lik bir oranı karşılayan Niğde ilimiz suyun tasarruflu ve verimli kullanılması ile ilgili yeni yapılacak projelerle çok daha iyi bir noktaya geleceğini bizler ümit ediyoruz. Tabi ki yalnızca tarımla alakalı değil; eğitim, kültürel programlarla alakalı da projelere KOP idaremiz tarafından destek verilmektedir. Ben tekrar bu yıl ki projelerin Niğde’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Vali Şimşek ve KOP Başkanı Şahin tarafından 2021 yılı içerisinde Niğde’de hayata geçirilecek olan 17 projenin protokol imzaları atıldı.

Bu Haber 780 Defa Okundu.