Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Ömer Halisdemir Üniversitesinde “KOP Bölgesi Güneş Enerjisi Çalıştayı” Yapıldı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) “Güneş Enerjisi Çalıştayı” düzenlendi.

Eklenme Tarihi
01.12.2016
Okunma Sayısı
4347 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) “Güneş Enerjisi Çalıştayı” düzenlendi.

 

Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığı ile gerçekleştirilen çalıştay, üniversite ile aynı ismi taşıyan Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezindeki Salon 1071’de gerçekleştirildi. Çalıştaya KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener ile bölge üniversitelerinden gelen çok sayıda akademisyen davetli katıldı.

 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Bostancı Türkiye’nin en verimli güneş sahalarının KOP Bölgesi içerisinde yer aldığını belirttiği  konuşmasında “Bölge geniş düzlükleri, uzun güneşlenme süreleri, düşük nem oranı ve uygun arazi maliyetleri ile güneş enerjisi yatırımları açısından oldukça elverişlidir. Bu açıdan bölgemizde yer alan üniversitelerde güneş enerjisi konusunda çalışmalar yürütmekte olan akademisyenlerimizle, kamu ve özel sektör temsilcilerimizi bir araya getirerek bölgemizdeki güneş enerjisi yatırımları ve bu yatırımlar için ihtiyaç duyulan ekipmanları, üretimi ve Ar-Ge çalışmalarına yönelik tecrübelerini paylaşmaya imkân sağlayacak bu çalıştayı çok yerinde bulduğumu söylemek istiyorum” dedi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şener ise “Dünya nüfusu ve yaş ortalaması her geçen gün artıyor. İnsanoğlunun ihtiyaçlarının artmasına paralel olarak artan enerji ihtiyacı talebi bize güneşi fark ettirdi. Gençlerimiz sayesinde güneş enerjisinin zenginliğini yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ayşe Seyhan’ın “Silisyum Heteroeklem Güneş Hücrelerinin Üretimi”, Yrd. Doç. Dr. Recep Zan’ın “Yenilikçi Enerji Malzemesi Olarak Grafen” ve Doç. Dr. Yeliz Konuklu “Faz Değiştiren Malzemelerin Fotovoltaik Sistemlerde Elektrik Verimliliğinin Arttırılmasında Kullanımı” ve UNİKOP üniversitelerinden katılan öğretim üyelerinin güneş enerjisi konularında konuşma yaptıkları çalıştay, teşekkür belgelerinin takdimi ve laboratuvar gezilerinin ardından sona erdi.

Bu Haber 4347 Defa Okundu.