Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Savunma Sanayi Zirvesinde KOP-STM İş birliği

Konya’da gerçekleştirilen 3. Savunma Sanayi Zirvesi’nin ilk gününde, protokol üyelerinin de katılımı ile KOP İdaresi ve Savunma Sanayi Başkanlığına bağlı Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) arasında Eğitim ve Danışmanlık Projesi iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Eklenme Tarihi
02.10.2018
Okunma Sayısı
3316 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP-STM İşbirliğiyle Savunma Sanayi Projesi hayata geçiriliyor

Konya’da gerçekleştirilen 3. Savunma Sanayi Zirvesi’nin ilk gününde, protokol üyelerinin de katılımı ile KOP İdaresi ve Savunma Sanayi Başkanlığına bağlı Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) arasında Eğitim ve Danışmanlık Projesi iş birliği sözleşmesi imzalandı.

 

Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) ile Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından düzenlenen Konya 3. Savunma Sanayi Zirvesi ve Tedarikçi Günleri Selçuklu Kongre Merkezinde başladı. 2-3 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan zirveye dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında yer alan ASELSAN, ROKETSAN ve STM gibi firmaların yanı sıra 50 firma katıldı. ASELSAN’ın Konya’da kuracağı fabrikada üretilecek Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi SARP burada görücüye çıktı

 

Savunma Sanayi Zirvesi İlk Meyvelerini Verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının “Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılması Projesi” kapsamında başlattığı ve Savunma Sanayi Başkanlığına bağlı STM A.Ş. ile birlikte yürüttüğü ihtiyaç analizi projesinin ikinci ayağı olan ‘Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Eğitim ve Danışmanlık Projesi’ imza törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, STM A.Ş. Think Tech Koordinatörü E. Korgeneral Alpaslan Erdoğan, SASAD Yönetim Kurulu Başkanı Öner Tekin ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü katıldı.

 

“Huğlu ve Üzümlü Savunma Sanayinden daha çok pay alacak”

Türkiye’nin av tüfeği üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini karşılayan, ihracat rakamları, yurtdışı pazar çeşitlilikleri ve istihdam verileri ile dikkatleri üzerine çeken Huğlu ve Üzümlü gibi av tüfeği üreticilerinin milli savunma sanayine entegrasyonu için 2018 yılı Şubat ayında başlatılan ‘Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik İhtiyaç Analizi Projesi’nin başarı ile tamamlandığını, imzalanan Eğitim ve Danışmanlık Projesi sözleşmesi ile çalışmanın uygulama ayağına geçildiğini belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, “Konya’nın Beyşehir İlçesine bağlı Huğlu ve Üzümlü mahallerinin ekosistemini temsil edecek şekilde belirlenen firmalar ile ürün konfigürasyonu, firma yapıları, talep toplama, tasarım, tedarik, imalat/üretim, kalite kontrol, satış ve pazarlama süreçleri ile ürün geri dönüş süreçlerinin analiz edildiği saha çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan sentez sonucunda, ‘Analiz’, ‘Eğitim’, ‘Danışmanlık, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP)’ ve  ‘Entegratörlük’ başlıklarını atılması gereken adımlar olarak ortaya koyduk” dedi.

 

Üreticilere yönelik, kısa, orta ve uzun vadeli üç fazlı destek programlarının hazırlandığını kaydeden KOP İdaresi Başkanı Bostancı, üç fazdan oluşan İhtiyaç Analizi çıktısının ilk ayağını hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

STM A.Ş. Think Tech Koordinatörü E. Korgeneral Alpaslan Erdoğan ise KOP İdaresi ile yakalanan sinerjiyi önemsediklerini belirterek; “Huğlu ve Üzümlü’de savunma sanayine yönelik işbirliğini sağlayacak çalışmalara imza atıyoruz. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri bir araya getirerek bölgenin ve ülkenin savunma sanayisine hizmet edecek yeni aktörleri hayata geçirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu Haber 3316 Defa Okundu.