Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Suyun Duayen İsmi Mevlüt Pınarkara Emekli Oldu

KOP Bölgesindeki tarımsal sulama işlerinde büyük emekleri ve katkıları olan İnşaat Yüksek Mühendisi Mevlüt Pınarkara KOP İdaresi’nden emekli oldu.

Eklenme Tarihi
17.01.2020
Okunma Sayısı
2609 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Bölgesindeki tarımsal sulama işlerinde büyük emekleri ve katkıları olan İnşaat Yüksek Mühendisi Mevlüt Pınarkara KOP İdaresi’nden emekli oldu.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda koordinatör olarak çalışan İnşaat Yüksek Mühendisi Mevlüt Pınarkara emekli oldu.

 

Pınarkara ile birlikte KOP İdaresi bünyesinde çalışan ve Eskişehir’e tayini çıkan Özcan Ateş için bir veda töreni düzenlendi. İdare’nin Büyük Selçuklu Konferans salonunda düzenlenen veda programına KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur ile idare çalışanları katıldı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı törende Mevlüt Pınarkara ve Özcan Ateş ile birlikte son kez aile fotoğrafı çekildi.

 

KOP Ailesi Sizleri Unutmayacak

Törende bir konuşma yapan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Bölgesindeki sulama işlerinin başlangıcından bugüne büyük emekleri olan Pınarkara’ya teşekkür ederek; “İnsanlar eserleriyle iz bırakır. Mevlüt Müdürümüz de başta Konya olmak üzere KOP Bölgesine unutulmayacak eserler bırakmış ve bölgenin sulama işlerinde büyük başarılara imza atmıştır. Her zaman bir duayen olarak hatırlayacağımız Mevlüt Pınarkara’ya ikinci baharını yaşayacağı emeklilik hayatında sağlıklı ve mutlu uzun ömürler dilerken, Özcan kardeşimize de yeni görev yerinde başarılı bir iş yaşamı diliyoruz. KOP ailesi sizleri unutmayacak.” diye konuştu.

 

Konya Ovası Projesi’nin isim babası olarak da bilinen İnşaat Yüksek Mühendisi Mevlüt Pınarkara, henüz 18 yaşında toy bir genç olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde başladığı memuriyet hayatında birçok başarıyı 45 yıla sığdırdı. Aksaray, Karaman Niğde ve Konya’dan oluşan Konya Ovalarının yer altı ve yerüstü sulama suyu ihtiyaçlarına çözüm üreterek; DSİ Konya Bölge Müdürlüğünde başarılı çalışmalara imza atan Pınarkara, 2011 yılında kurulan KOP İdaresi’nde emekli olana kadar çalıştı. KOP İdaresinin en büyük projelerinden biri olan ve kısa adı KOP KÖSİP olan Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı ile bölgenin su kısıtı bulunan tarım arazilerini su ile buluşturmak için yüksek bütçeli projelere imza atan Pınarkara, başarılı bir devlet adamı, iyi bir ağabey ve sevilen bir büyük olarak görev yaptığı KOP İdaresinden emekliye ayrıldı.

 

Öte yandan, 2012 yılında atandığı KOP İdaresinde memuriyet hayatına ilk adımını atan Özcan Ateş, sosyal projelerdeki performansı ve koordinatörlüklerdeki çalışmaları ile göz doldurdu. Birlikte çalıştığı tüm yöneticilerinin ve mesai arkadaşlarının takdirini toplayan Özcan Ateş, KOP İdaresinde yürüttüğü 8 yıllık kamu görevini bundan böyle memleketi Eskişehir’de devam ettirecek.

Bu Haber 2609 Defa Okundu.