Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
UNİKOP Dönem Başkanı KMÜ’den Çalıştay ve Eğitim Atağı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) bünyesindeki üniversitelerin idari ve akademik personelleri ile gençlik yapılanmalarının temsilcilerine yönelik bir dizi çalıştay ve eğitim programı düzenledi.

Eklenme Tarihi
06.05.2016
Okunma Sayısı
3295 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi koordinasyonunda kurulan ve bölgedeki Selçuk, Niğde, Aksaray, Karamanoğlu Mehmetbey, Necmettin Erbakan, Karatay, Mevlana, Gıda ve Tarım üniversitelerinden oluşan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) faaliyetlerini sürdürüyor. 

 

2016 yılı UNİKOP dönem başkanlığını yürüten Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) bünyesindeki üniversitelerin idari ve akademik personelleri ile gençlik yapılanmalarının temsilcilerine yönelik bir dizi çalıştay ve eğitim programı düzenledi.

 

İlk olarak UNİKOP bünyesindeki üniversitelerin daire başkanlarını ağırlayarak ‘Daire Başkanları Çalıştayı’nı gerçekleştiren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü, ardından geniş katılımla UNİKOP Öğrenci Konseyi ve Başkanları ve Gençlik Toplulukları ile bir araya geldi. Ardından İdari personeller için ‘Kamu İhale Mevzuatı’ eğitimi ve Daire Başkanları için ise ‘Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ eğitimi verildi. Toplantılara UNİKOP üniversitelerinin Bilgi İşlem, Kütüphane ve Dokümantasyon, Öğrenci İşleri ve Personel Daire Başkanları ile Hukuk Müşavirleri katıldı.

 

“Dostluklar bizim için önemli”

UNİKOP Dönem Başkanı ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, tanışıp bir araya gelmenin önemine değindiği toplantılarda, gerek birey gerek kurum gerekse ülke olarak hayatta bir takım zorluklar ve engellerle karşılaşılmasının son derece doğal olduğunu, bunların üstesinden gelmenin en kolay yolunun ise tanışların ve dostların sayısını artırmaktan geçtiğine değindi.

 

UNİKOP’un, üniversiteler arasındaki paylaşımı güçlendirmek ve bu alandaki eksikliği gidermek amacıyla kurulduğunu ifade eden Rektör Gökmen,  “KOP İdaresi ve UNİKOP Üniversiteleri olarak tanışların sayısını artırmak, işleri kolay ve bereketli kılmak için böyle bir birliktelik oluşturduk. Bu hayra vesile olanlara teşekkür ediyor, bu toplantılarımızın gerek KOP İdaresi gerekse üniversitelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 

Bu Haber 3295 Defa Okundu.